Το ρεκόρ που διατηρεί το «ασχημόπαπο» έως σήμερα…

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς εννέα χρόνια ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ «έσπαγε» το ρεκόρ του τερματοφύλακα με τα περισσότερα λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, υπερασπιζόμενος την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ  Μπρομ (5-0).



Το ρεκόρ που διατηρεί το «ασχημόπαπο» έως σήμερα…

Ένα ρεκόρ που μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2009 κράταγε ο Στιβ Ντεθ, ο οποίος μετρούσε 1.103 «καθαρά» αγωνιστικά λεπτά από το μακρινό 1979, τριάντα χρόνια πριν έρθει δηλαδή το «ασχημόπαπο» να του κλέψει τη δόξα , φτάνοντας μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου τη ίδιας χρονιάς τα 1.311 λεπτά.

Το σερί του Ολλανδού τερματοφύλακα άρχισε να μετρά από τις 8 Νοεμβρίου του 2008 και το γκολ του Σαμίρ Νασρί στο 48ο λεπτό ενός ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» (σ.σ. νίκη των «κανονιέρηδων» με σκορ 2-1). Τέλος έβαλε ο Ρόκε Σάντα Κρουζ στο «Ολντ Τράφορντ», με τον τότε Παραγουανό επιθετικό της Μπλάκμπερν να νικά τον υψηλόσωμο πορτιέρο στο 32ο λεπτό ενός παιχνιδιού που η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε εν τέλει να κερδίσει με σκορ 2-1.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επίδοση του διεθνούς γκολκίπερ αρκούσε για να ξεπεράσει και το αντίστοιχο βρετανικό ρεκόρ, κάτοχος του οποίου ήταν από τη σεζόν 1986-87 ο Κρις Γουντς με τα 1.196 λεπτά που συμπλήρωσε υπερασπιζόμενος την εστία των Ρέιντζερς!