Προκρίσεις και καταλογισμός γκολ έπειτα χρήση VAR στο Κύπελλο

Αν και χρειάστηκαν επαναληπτικό για να προκριθούν, Λέστερ, Κάρντιφ και Ρέντινγκ κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να συνεχίσουν και στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Γκολ που καταλογίστηκε μετά την χρήση του VAR το 2-0 των «αλεπούδων» του Κλοντ Πιελ, με τον Κελέτσι Ιενάτσο να συμμετέχει σε μια ιστορική στιγμή για το αγγλικό ποδόσφαιρο.



Προκρίσεις και καταλογισμός γκολ έπειτα χρήση VAR στο Κύπελλο

Ο νεαρός Νιγηριανός ήταν και ο πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού με δύο δικά του τέρματα η Λέστερ άφησε εκτός την Φλίτγουντ (2-0) για να προκριθεί μαζί με τις άλλες δύο. Όπως προαναφέρθηκε, το δεύτερο χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να μετρήσει, με την σημαία αρχικά να σηκώνεται αλλά την βοήθεια της τεχνολογίας να είναι πολύτιμη.

Ίδιο ήταν το σκορ στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που νίκησε την Καρλάιλ πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Πιο εμφατική η νίκη της Κάρντιφ επί της Μάνσφιλντ, με τους «bluebirds» να περνούν με σκορ 4-1 από το «One Call» και να συνεχίζουν επίσης στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Εύκολο έργο είχε και η Ρέντινγκ απέναντι στην Στίβενεϊτζ, επικρατώντας με σκορ 3-0.

Στην παράταση πήγε το Γουέστ Χαμ - Σριούσμπερι, με τα «σφυριά» να μην πέφτουν εν τέλει θύματα δυσάρεστης έκπληξης και με ένα γκολ του Μπερκ στο δεύτερο ημίχρονο του εξτρά μισάωρου να προχωρούν κι αυτά παρακάτω.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Λέστερ – Φλίτγουντ 2-0

Μάνσφιλντ – Κάρντιφ 1-4

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Καρλάιλ 2-0

Ρέντινγκ – Στίβενεϊτζ 3-0

Γουέστ Χαμ - Σριούσμπερι 0-0, 1-0 παράταση