Μουρίνιο και Λίνγκαρντ έσωσαν την Γιουνάιτεντ από τα χειρότερα

Οι αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο στο ημίχρονο και η αποτελεσματικότητα του Τζέσι Λίνγκαρντ ήταν αυτά που χάρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπέρνλι στο “Ολντ Τράφορντ”, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πίσω στο σκορ 2-0 και να ισοφαρίζουν για το τελικό 2-2. Ισοπαλία και στο “Χόθορνς” ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Έβερτον (0-0), ισοπαλία και στο Χάντερσφιλντ – Στόουκ (1-1).



Μουρίνιο και Λίνγκαρντ έσωσαν την Γιουνάιτεντ από τα χειρότερα

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα το απόγευμα για την Γιουνάιτεντ, με τον Άσλεϊ Μπαρνς να εκμεταλλεύεται στο τρίτο λεπτό την αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και να νικάει από κοντινή απόσταση τον Νταβίδ Ντε Χέα, παγώνοντας το “Ολντ Τράφορντ”. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα στο 14ο λεπτό όταν ο Άρφιλντ είδε προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, για να ακολουθήσει μια απόλυτη υπεροχή στις κινήσεις από τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα τα ήθελαν αφού εν τέλει η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στο 36’, με τον Στίβεν Ντεφούρ να εκτελεί ένα εξαιρετικό φάουλ για να αφήσει άγαλμα τον Ντε Χέα και να κάνει το 2-0.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο πλευρές, για να επιστρέψουν από αυτά και το ματς να πάρει άμεσα νέο ενδιαφέρον. Αρχικά , ο Τζέσι Λίνγκαρντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να μειώσει, ωστόσο επέστρεψε για να τα καταφέρει στο 53’ με πανέμορφο τακουνάκι που σε κάνει να απορείς πως έχασε το προηγούμενο.

 

 
Τα εύσημα βεβαίως πρέπει να πάνε και στον Μουρίνιο, που έβγαλε τους Μάρκος Ρόχο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πέρασε τον Νεμάνια Μάτιτς σε θέση στόπερ και έφερε στον αγώνα τον σκόρερ αλλά και τον Χενρίκ Μχιταριάν. Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουνάιτεντ ενέτεινε ακόμη περισσότερο την πίεσή της προς την αντίπαλη εστία δοκιμάζοντας αρκετές τελικές, ωστόσο τα σώματα των παικτών της Μπέρνλι έπεφταν το ένα μετά το άλλο στην πορεία της μπάλας για να την ανακόψουν.

Εν τέλει η πίεση απέδωσε καρπούς και αφού κανείς δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, ο Λίνγκαρντ έπιασε χαμηλό σουτ για να ξανά νικήσει τον Πόουπ και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

Ισόπαλο έκλεισε και το παιχνίδι της Χάντερσφιλντ με την Στόουκ. Οι δύο πλευρές βρήκαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να αρκεστούν στο τελικό 1-1 και τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους Τομ Ινς (10’) και Ράμανταν Σομπί να είναι αυτοί που μπήκαν στο score sheet. Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά εάν λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτό που κρατάμε από το ματς, είναι η αποτελεσματικότητα του Σομπί, ο οποίος σε δύο παιχνίδια μετράει ισάριθμα γκολ.

Από ‘κει και πέρα δράση είχαμε και στο “Χόθορνς”, με την Γουέστ Μπρομ να κάνει μια άκρως πειστική εμφάνιση απέναντι στην Έβερτον,αλλά να μην καταφέρνει να βρει το γκολ που θα της έδινε μια σημαντική νίκη. Δεν υπάρχουν και πάρα πολλά που μπορείς να πεις για το παιχνίδι, το οποίο άρχισε και τελείωσε στο 0-0, με τις ευκαιρίες να μην είναι πολλές. Δεν βοήθησαν ούτε οι αλλαγές των δύο προπονητών, οπότε κοιτάνε ήδη παρακάτω.