«Επέστρεψε» η Τότεναμ!

Με επιβλητικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έκανε… πλάκα στη Στόουκ και με το εμφατικό 5-1 πήρε το πρώτο της «τρίποντο» μετά από τέσσερις αγωνιστικές, έφτασε τους 28 βαθμούς και έπιασε προσωρινά την Άρσεναλ στην 5η θέση του πίνακα.



«Επέστρεψε» η Τότεναμ!

Το ματς:

Αναγνωριστικές ήταν οι πρώτες στιγμές της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και την Τότεναμ να καταγράφει την πρώτη καλή στιγμή λίγο μετά το δεκάλεπτο με τον Σον. Οι γηπεδούχοι είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Στόουκ, η οποία από την πλευρά της προσπαθούσε να κάνει τη ζημιά βασιζόμενη κυρίως στις αντεπιθέσεις. Τελικά η λύση για την ομάδα του Ποτσετίνο ήρθε από τον αντίπαλο, όταν ο Σόκρος στο 21ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάτλαντ, για το 1-0! (Αυτό ήταν το 6ο γκολ αυτογκόλ στην καριέρα του αμυντικού της Στόουκ). Η κυριαρχία της Τότεναμ συνεχίστηκε, όμως ο Κέιν από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο και το σκορ δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.

Η Τότεναμ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με διάθεση να επιτεθεί και να «καθαρίσει» το ματς και το κατάφερε άμεσα! Στο 53’ ο εξαιρετικός σήμερα, Σον, πήρε τη μπάλα από τον Άλι και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων! Στην αμέσως επόμενη φάση των «spurs» ανέλαβε δράση ο Κέιν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του Ντέιβις και με κεφαλιά έγραψε το 3-0! Η Στόουκ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Γιορίς σταμάτησε τον Σακίρι και διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν πάντως στα τρία γκολ και συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι. Στο 65’ ο Κέιν πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και έκανε το 4-0 και στο 74’ βρήκε στόχο και ο Έρικσεν (πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα μετά τις 14/10), μετά από «σερβίρισμα» του Σον. Προς τιμήν της η Στόουκ δεν εγκατέλειψε και ο Σόκρος φρόντισε μετά το αυτογκόλ να βρει και… σωστό στόχο, διαμορφώνοντας με το κεφάλι το τελικό 5-1 στο 80o λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Βερτόνχεν, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Γουίνκς (78’ Σισοκό), Έρικσεν, Άλι (67’ Λαμέλα), Σον (86’ Γιορέντε), Κέιν

Στόουκ: Μπάτλαντ, Ζουμά, Σόκρος, Βίμερ, Έντουαρντς (70’ Κράουτς), Πίετερς, Άλεν (80’ Αφελάι), Φλέτσερ, Σακίρι (76’ Κάμερον), Ντιούφ, Τσούπο-Μοτίνγκ