Σταμάτησε την Τσέλσι η Γουέστ Χαμ (video)

Την… πάτησε η Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ. Με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να ανοίγει λογαριασμό, τα «σφυριά» επικράτησαν 1-0 και κατέκτησαν μια σπουδαία νίκη, την πρώτη τους από την ημέρα που ανέλαβε ο Ντέιβιντ Μόγιες. Στο -11 από την κορυφή έμειναν οι «μπλε» του Αντόνιο Κόντε.



Σταμάτησε την Τσέλσι η Γουέστ Χαμ (video)

Το ματς:

Ιδανικό ήταν το σενάριο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης για τη Γουέστ Χαμ, η οποία μπήκε πιο δυνατά και στην πρώτη της ουσιαστικά φάση ευτύχησε να πάρει και το προβάδισμα! Λανσίνι και Αρναούτοβιτς συνεργάστηκαν όμορφα, με τον Αυστριακό να νικά τον Κουρτουά και να κάνει το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό της συνάντησης. Η αντίδραση της Τσέλσι ήρθε στο 20λεπτο, με τον Μοράτα να μην μπορεί όμως να τελειώσει σωστά τη φάση. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άρχισε σταδιακά να «ανεβαίνει» και να αναζητά την ισοφάριση. Καντέ και Τζαπακόστα και Μοράτα είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά και πάλι δεν βρήκαν στόχο. Οι «μπλε» είχαν αποκτήσει τον έλεγχο και είχαν υπέρ τους και την κατοχή της μπάλας, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στο σκορ (1-0).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Κόντε απέσυρε τον απογοητευτικό Μπακαγιόκο, περνώντας στη θέση του τον Πέδρο, με στόχο να κάνει πιο επιθετική και δραστήρια την ομάδα του, ενώ λίγο αργότερα έριξε στη μάχη και τον Μόουζες. Η Γουέστ Χαμ συνέχισε όπως και στο πρώτο μισό να πατά καλά στο γήπεδο και ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κρίστενσεν σε προσπάθεια του Αρναούτοβιτς. Στην απέναντι εστία, η πρώτη καλή στιγμή της Τσέλσι καταγράφηκε στο 58’ με τον Τζαπακόστα, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο εκτός εστίας του Αντριάν. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους νωρίς (64’) με τον Γουίλιαν και είχαν στη διάθεση τους σχεδόν μισή ώρα για να ανατρέψουν την κατάσταση, παίζοντας φουλ επιθετικά. Οι «μπλε» άρχισαν να πιέζουν για το γκολ, όμως ο χρόνος κυλούσε εις βάρος τους. Στο 83’ ο Μοράτα κατάφερε να χάσει το… άχαστο, ο Αζάρ αμέσως μετά αστόχησε, όπως και ο Φάμπρεγας στις καθυστερήσεις και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης, που βρήκε τον Μόγιες να κατακτά την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Γουέστ Χαμ.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ζαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Ριντ, Κρέσγουελ, Ομπιάνγκ, Νομπλ, Αρναούτοβιτς (69’ Σακό), Λανσίνι, Μασουακού, Αντόνιο (79’ Αγιού)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τζαπακόστα (64’ Γουίλιαν), Μάρκος Αλόνσο (55’ Μόουζες), Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιόκο (46’ Πέδρο), Αζάρ, Μοράτα