Πήγαν αμφότερες για τη νίκη, έφυγαν τελικά με την ισοπαλία

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και τη Σαουθάμπτον. Φρέιζερ (42’) και Όστιν (61’) τα γκολ της συνάντησης, πρώτη ισοπαλία που σημειώνουν οι δύο ομάδες μετά από οκτώ παιχνίδια στο «Βιτάλιτι Στέιντιουμ», στα οποία μετρούσαν από τέσσερις νίκες.



Πήγαν αμφότερες για τη νίκη, έφυγαν τελικά με την ισοπαλία

Το ματς:

Οι δύο ομάδες προσέδωσαν ένα γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Η πρώτη φάση καταγράφηκε στο 12’ με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ (12’), ο οποίος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει το τέρμα. Οι γηπεδούχοι έψαξαν απάντηση στην ευκαιρία των «Αγίων» και απείλησαν εις διπλούν στο 20’. Ο Ζερμέν Ντεφό βρέθηκε στην πορεία που είχε πάρει η μπάλα από το σουτ του Σμιθ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φόρστερ ο οποίος αποσόβησε με τον ώμο ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είπε «όχι» και στην κεφαλιά του Άκε.

Στο ημίωρο του ματς ο Σμιθ ζήτησε πέναλτι στην προβολή του Μπουφάλ αλλά τιμωρήθηκε ορθώς με κίτρινη κάρτα για θέατρο και δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο εξέφρασε τη δεύτερη επικίνδυνη επίθεση με την προσπάθεια του Όστιν να σταματά στα χέρια του Μπέγκοβιτς. Στο 39’ το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Ντάνιελς δεν… μας έκανε τη χάρη αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Κινγκ έκλεψε την μπάλα από την Χεντ, η οποία κατέληξε στον Σέρμαν και από εκεί στον Φρέιζερ, ο οποίος επέδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και άνοιξε το σκορ…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν άμεσα, και παραλίγο να το πετύχουν στο 47, με το σουτ του Μπουφάλ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία και για την Μπόρνμουθ τρία λεπτά αργότερα, όταν οι Ντάνιελς, Ντεφό και Κινγκ συνεργάστηκαν άψογα αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντιπάλου. Στο 61ο λεπτό ωστόσο οι «Saints» πέρασαν και πάλι μπροστά! Η σέντρα του Μπέρτραντ ήταν ακριβείας και ο Τσάλρι Όστιν που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας εκτέλεσε άψογα με τη μία, φέρνοντας στα ίσα το ματς με το τέταρτο φετινό του γκολ!

Οι δύο ομάδες βρήκαν από εκεί και στο εξής η καθεμία τις δικές της ευκαιρίες, χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ που θα χώριζε τις μεταξύ τους διαφορές, με το τελικό 1-1 πάντως να μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

Οι συνθέσεις:

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Άκε, Σμιθ, Ντάνιελς, Κουκ, Σέρμαν, Φρέιζερ, Στάνισλας (69’ Ίμπε), Κινγκ, Ντεφό (69’ Γουίλσον)

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Χεντ, Πιέ, Μπέρτραντ, Ντέιβις (85’ Γκαμπιαντίνι), Ρομέου, Γουόρντ-Πράους (46’ Ρέντμοντ), Μπουφάλ, Τάντιτς (74’ Λεμινά), Όστιν

Οι σκόρερς

Φρέιζερ 42’, Όστιν 61’

Διαιτητής

Τζόναθαν Μος