Άνετη η Άρσεναλ, πήρε αυτό που… έπρεπε η Τσέλσι

Χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίσταση, η Άρσεναλ διέλυσε με σκορ 5-0 τη Χάντερσφιλντ στο «Emirates» και παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Θετικό αποτέλεσμα και για την Τσέλσι, η οποία - αν και είχε αρκετές ευκαιρίες - νίκησε την Σουόνσι εντός έδρας μόλις με σκορ 1-0. Σπουδαίο διπλό για την εξαιρετική φέτος, Μπέρνλι, 2-1 στο «σπίτι» της Μπόρνμουθ.  



Άνετη η Άρσεναλ, πήρε αυτό που… έπρεπε η Τσέλσι

Ξεκάθαρη η ανωτερότητα της Άρσεναλ στο ματς με τη Χάντερσφιλντ. Όλα βέβαια έγιναν πιο εύκολα μετά το γρήγορο γκολ του Λακαζέτ, που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να απαλλαγούν από το άγχος. Από τη μεριά της η Χάντερσφιλντ φάνηκε τρομερά κουρασμένη και υποχρεώθηκε σε μια… αμαχητί ήττα, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος. Οι φωνές της για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο δεν εισακούστηκαν, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο δεύτερο 45λεπτο, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι.

Οι «κανονιέρηδες» συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο και λίγο έλειψε να το καταφέρουν στα πρώτα λεπτά, όμως η προσπάθεια του Ζιρού βρήκε στο επίσης στην δοκό. Αυτό δεν πτόησε τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος κατάφερε τελικά να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 69' και να χαράξει το δρόμο για τη νίκη.

Όλα τέλεια, λοιπόν, για την Άρσεναλ, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που σε εκείνο το σημείο πέταξαν λευκή πετσέτα. Ειδικά μετά και το γκολ του Αλέξις Σάντσες ένα λεπτό αργότερα, η… παράσταση έλαβε τέλος, με τον Εζίλ να διαμορφώνει στο 73' το τελικό 4-0 και τον Ζιρού και πάλι να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση με το γκολ του στο 87'.

Θα μπορούσε πιο εύκολα η Τσέλσι

Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι, η οποία προσπέρασε με σκορ 1-0 το εμπόδιο της Σουόνσι και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι ποδοσφαιριστές του Κόντε, παρά την μικρή έκταση του σκορ. Λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, λίγο η ατυχία στέρησαν από τους «μπλε» μια πιο σαφώς πιο εύκολη νίκη.

Από τη μεριά τους οι Ουαλοί φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν και συνέχισαν για ακόμη μία αγωνιστική της κακές εμφανίσεις τους. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 55' ο κεντρικός αμυντικός των Λονδρέζων, Ρούντιγκερ, το οποίο ήταν και το πρώτο της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μοράτα είχε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη, όμως απέτυχε, όπως και ο Πέδρο που ήταν επίσης απειλητικός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Τσέλσι παρέμεινε στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, στο -3 από τη 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Σουόνσι συνεχίζει να… χαροπαλεύει στην προτελευταία!

Μεγάλη νίκη για Μπέρνλι!

Έκλεισε την κακή παρένθεση και… επέστρεψε! Η Μπέρνλι άφησε πίσω την ήττα της περασμένης αγωνιστικής και με το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπόρνμουθ (2-1) επανήλθε στον… ίσιο δρόμο και  στις υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα!

Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή το ματς, αντίθετα ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή τους να φύγουν από την αντίπαλη έδρα με το τρίποντο. Στο πρώτο μέρος είχαν τον απόλυτο έλεγχο και μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ στο 37΄με τον Γουντ. Η Μπόρνμουθ ναι μεν προσπαθούσε, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν της βγήκε τίποτα. Προσπάθησε να ισοφαρίσει, πίεσε, όμως μετά και το 2-0 του Μπράντι στο 65' συμβιβάστηκε στην ιδέα ακόμη μίας ήττα.

Προς τιμήν τους πάντως, δεν σταμάτησαν να αναζητούν τουλάχιστον την μείωση του σκορ, κάτι που κατάφεραν στο 79΄με τον Κινγκ. Εκ του αποτελέσματος, ωστόσο, ήταν πολύ αργά.

Η νίκη αυτή ανέβασε την Μπέρνλι ξανά στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπόρνμουθ υποχώρησε στην 15η.