Η τύχη ευνόησε την τολμηρή Σίτι

Λίγο έλειψε να δει το «stop» η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Χάντερσφιλντ, όμως η τύχη πήγε με το μέρος της παρά τις αρχικές ενδείξεις... Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 2-1 των «terriers» χάρη σε ... μια κόντρα στα πόδια του Στέρλινγκ, έδωσαν συνέχεια στο σερί και διατήρησαν το +8 από τη Γιουνάιτεντ.  



Η τύχη ευνόησε την τολμηρή Σίτι

Επίδοση ρεκόρ στην Αγγλία οι 11 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, όπως κατεγράφη πλέον το στατιστικό στοιχείο μετά και τη νέα επιτυχία της Σίτι. 

Με τον τρόπο που εξελισσόταν το παιχνίδι και με το γκολ που πέτυχε η Χάντερσφιλντ με τεράστια δόση τύχης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μπορούσε εύκολα κανείς να σκεφτεί ότι έρχονταν... μπελάδες για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ. Με κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο αλλά δίχως προσπάθειες στον στόχο, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα μοχθούσαν πραγματικά για να βρουν τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Λεσλ. Στο 13ο λεπτό ο Σέρχιο Αγουέρο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ενώ στο 38' ο Αργεντινός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον γκολκίπερ των νεοφώτιστων να του αρνείται το γκολ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μια εκτέλεση κόρνερ παραλίγο να καταλήξει αρχικά αυτογκόλ από κεφαλιά του Κομπανί προς λάθος κατεύθυνση, όμως η δεύτερη εκτέλεση πέτυχε τον Οταμέντι και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Έντερσον για το 1-0!

Όση τύχη είχαν οι «terriers» στο πρώτο μέρος, δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για τη Σίτι, γύρισε πλευρό. Ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Μαλόουν ανέτρεψε τον Στέρλινγκ στην περιοχή, ο Αγουέρο εκτέλεσε εύστοχα και το 1-1 από τα πρώτα... δευτερόλεπτα επέτρεπε πλέον στην ομάδα του Γκουαρδιόλα να κυνηγήσει τη νίκη με περισσότερη ηρεμία. Η ισοφάριση του σκορ ήταν απλά το έναυσμα για συνέχιση της προσπάθειας, των επιθέσεων κατά κύματα, όμως κάτι έλειπε στο τελείωμα και δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ξανά ο Λεσλ. Στο 56' σε εκτέλεση φάουλ, ο Σανέ είχε δοκάρι. Η κατοχή της μπάλας σκαρφάλωσε ξανά στο 77% για τους «πολίτες», τα κόρνερ όσο κι αν πρόσφεραν προϋποθέσεις για γκολ δεν απέφεραν καρπούς και ο χρόνος τελείωνε... Οι πάσες για τη Χάντερσφιλντ ήταν στις 149 έναντι των... 590 μεταβιβάσεων των φιλοξενούμενων μέχρι και το 75', ο Γκουαρδιόλα έβγαλε τον Κομπανί για να περάσει τον Ζέσους στο ματς, όμως ξανά η περιοχή των νεοφώτιστων ήταν απροσπέλαστη με τέτοια πολυκοσμία! Κι αφού ορθολογικός τρόπος δεν υπήρχε, στο 84' από κάθετη του Ντε Μπρόινε, ο Ζέσους δεν καταφέρνει να σκοράρει με προβολή και η μπάλα κοντράρει πάνω στον Στέρλινγκ για να καταλήξει στα δίχτυα και να διαμορφωθεί το 2-1!

Αποβλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης ο Φαν λα Πάρα για διένεξη με τον Σανέ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ, Γιόργκενσεν, Σίντλερ, Μαλόουν (74' Λεβ), Ινς (81' Κουάνερ), Γουίλιαμς, Χογκ (86' Μουνιέ), Μόουϊ, Φαν λα Πάρα, Ντεπουάτρ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί (80' Ζέσους), Οταμέντι, Ντελφ, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Σίλβα (89' Μανγκαλά), Στέρλινγκ, Αγουέρο (86' Γκουντογκάν), Σανέ