Δώστε της εκτός!

Ακόμη μία νίκη στον «δρόμο» πανηγύρισε η Μπέρνλι, που έχοντας ξανά τον Σαμ Βόουκς σε ρόλο πρωταγωνιστή πέρασε από το «St. Mary’s» και το Σαουθάμπτον με σκορ 1-0 επί της ομάδας του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο.



Δώστε της εκτός!

Σε ένα όπως αναμενόταν κλειστό παιχνίδι, οι δύο πλευρές επιχείρησαν η μία να σπάσει τον ρυθμό της άλλης στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έδειχναν ανά διαστήματα να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οι παίκτες του Σον Ντάις από την πλευρά τους διατήρησαν μεγαλύτερη στάση αναμονής, κάτι που φαίνεται και από τις επαφές τους με την μπάλα στο χορτάρι, έχοντας σε 45 λεπτά αγώνα όλες κι όλες τρεις επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτοί του Πελεγκρίνο από την άλλη, με τον Νέιθαν Ρέντμοντ τον πιο ορεξάτο εκ των οποίων, βρήκαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά ο πορτέρο Πόουπ ήταν σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, για να πάνε στα αποδυτήρια μοιραία χωρίς σκορ οι δύο πλευρές. Το πράγμα δεν άλλαξε πάρα πολύ και στην συνέχεια, με τον Πόουπ να παραμένει και πάλι πρωταγωνιστής για τους “κλάρετς”, βάζοντας και πάλι σημαντικά στοπ.

Οι άμυνες συνέχισαν να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, μέχρι να έρθει στο 81’ ο Βόουκς και από κοντινή απόσταση να εκμεταλλευτεί σέντρα του Γκούντμουντσον για να γράψει το τελικό σκορ νικώντας τον Φόρστερ.

Έτσι η Μπέρνλι έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στα εκτός φέτος, αυτήν από την πανίσχυρη Μάντσετσερ Σίτι, συνεχίζοντας ένα εντυπωσιακό σερί, με τα ταξίδια της να αποτελούν το βασικό της όπλο φέτος, την ώρα που πέρυσι όλη την σεζόν είχε επτά!