Έβερτον-Μπέρνλι 0-1 (Ημίχρονο)

Από εκεί που σταμάτησε την Πέμπτη (28/9) απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού (2-2) συνεχίζει η Έβερτον, η οποία βλέπει την Μπέρνλι να προηγείται μετά το πέρας των πρώτων 45 λεπτών χάρις στο γκολ του Τζεφ Χέντρικ (21’).



Έβερτον-Μπέρνλι 0-1 (Ημίχρονο)

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές για την αντίπαλη εστία προϋποθέσεις, οι οποίες δεν καρποφόρησαν λόγω των μη ικανοποιητικών επιλογών του Γκίλφι Σίγκουρτσον, ο οποίος απώλεσε δύο σημαντικές στιγμές (6’, 16’).

Η κινητικότητα του Ουμάρ Νιάσε δημιούργησε επιπλέον ανησυχίες στους παίκτες του Σον Ντάις, οι οποίοι ωστόσο δεν κλείστηκαν στα μετόπισθεν και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Όπως ακριβώς συνέβη και στο 21ο λεπτό όταν η εκπληκτική κάθετη του Άρφιλντ άνοιξε στα δύο την άμυνα των γηπεδούχων βρίσκοντας τον Γουόρντ, ο οποίος με τη σειρά του σημάδεψε τον Χέντρικ για να ανοίξει ο τελευταίος το σκορ με περίσσια ψυχραιμία.

Η μοναδική αντόδραση που έβγαλαν τα «ζαχαρωτά» έως το τέλος του ημιχρόνου προήλθε από ένα μακρινό σουτ του Γκουέιγ στο ημίωρο του ματς, το οποίο ωστόσο δεν βρήκε στόχο και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πόουπ.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Μαρτίνα, Κιν, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκουέιγ, Σνάιντερλεν, Βλάσιτς, Κάλβερτ-Λιούιν, Σίγκουρτσον, Νιασέ

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Άρφιλντ, Κορκ, Χέντρικ, Ντεφούρ, Μπρέιντι, Γουντ