Πήρε το τρίποντο, stop!

Μορφή τηλεγραφήματος είχε η επίσκεψη της Τότεναμ στην Χάντερσφιλντ, με τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να μπαίνουν στο χορτάρι για να... ενημερώσουν τους γηπεδούχους πως θα χάσουν. 3-0 παρά πολύ γρήγορα και μετά... στοπ, για να έρθει το τέρμα του Σισοκό στις καθυστερήσεις και απλώς να διαμορφώσει το αποτέλεσμα (4-0). Απολύτως εύστοχοι και αποτελεσματικοί οι Λονδρέζοι στο πρώτο μέρος, διαχειρίστηκαν την κατάσταση και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα χωρίς μεγάλες συγκινήσεις.



Πήρε το τρίποντο, stop!

Οι Spurs άνοιξαν την αυλαία της αγωνιστικής στην έδρα των νεοφώτιστων, οι οποίοι μέχρι να εγκλιματιστούν στις συνθήκες του αγώνα, τον είχαν ήδη χάσει από τα χέρια τους, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα να φύγουν με την έκτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα, με τέσσερις φέτος και δύο πέρυσι. Πέρασε έστω και προσωρινά στην 3η θέση η ομάδα του Αργεντινού κόουτς, με 14 βαθμούς, και περιμένει και τις υπόλοιπες για να κάνει το ταμείο της 7ης αγωνιστικής.

Εντός των τεσσάρων γραμμών, ένα λάθος της άμυνας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στον Κέιν να βρει ένα στρέμμα χώρο μπροστά του, να κάνει την μικρή κατά μέτωπον κατεβασιά και να νικήσει τον Λεσλ για το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (17’) μια ωραία συνεργασία της ομάδας του “Πότσε” έβγαλε τον Μπεν Ντέιβις σε θέση φορ κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Επτά λεπτά αργότερα, τούτη τη φορά, ο Κέιν επέστρεψε και μετά από παράλληλη κίνηση με το τέρμα, έκανε ένα από τα γνωστά πλασεδάκια του στην πίσω γωνία της εστίας (αναλόγως με τη φορά του κορμιού του) για να διαμορφώσει το 3-0.

Τελικό σκορ, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αυτό που διαμορφώθηκε στο 24’, με την Τότεναμ να διαχειρίζεται πανεύκολα την κατάσταση απέναντι στο σύνολο του Ντάνιελ Φάρκε (το οποίο δεν έχει δείξει άλλη φορά φέτος τόσο χαμένο στον αγωνιστικό χώρο) και να σκοράρει άλλη μία στα χασομέρια όταν κανείς δεν έδινε σημασία. Ελάχιστα πράγματα από τους γηπεδούχους πριν και μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, κατέβασε ταχύτητες η φιλοξενούμενη στην συνέχεια και αυτό λίγο – πολύ ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι.

Στα 13 γκολ έκλεισε ο Χάρι Κέιν μέσα στον Σεπτέμβριο, μοναδικός μετά τους δύο... εξωγηίνους, Λίο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι συνθέσεις:

Χάντερσφιλντ: Λεσλ, Σμιθ, Χογκ (82' Γουάιτχεντ), Κατσούνγκα, Μόουι (61' Μπάιλινγκ), Λεβ (60' Μαλόουν), Φαν Λα Πάρα, Ντεπουάτρ, Ινς, Ζάνκα, Σίντλερ

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (82' Γουόκερ-Πίτερς), Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουίνκς, Έρικσεν (75' Σισοκό), Ντέλε, Κέιν (87' Σον)