Λάφερτι: «Είμαι εθισμένος στον τζόγο»

Τον εθισμό του στον τζόγο παραδέχτηκε ανοικτά ο Κάιλ Λάφερτι.



Λάφερτι: «Είμαι εθισμένος στον τζόγο»

Ο επιθετικός από τη Β.Ιρλανδία βρήκε το θάρρος να μιλήσει για τα προβλήματα που του έχει προκαλέσει η εμμονή του με τα τυχερά παιχνίδια και ειδικά τα στοιχήματα ποδοσφαίρου, τις ιπποδρομίες και τις κυνοδρομίες.

«Ο τρόπος που σκεφτόμουν δεν ήταν σωστός. Το να ποντάρω σε ένα αποτέλεσμα ποδοσφαίρου ήξερα ότι ήταν ενάντια στους κανόνες, αλλά όταν είσαι εθισμένος το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πως θα καταφέρεις να κερδίσεις πίσω τα χρήματα που ήδη έχεις χάσει. Ήξερα ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, αλλά το έκανα…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάφερτι, ο οποίος είχε τιμωρηθεί μάλιστα από την FA με πρόστιμο για παράνομο στοιχηματισμό τον Αύγουστο του 2016.

«Για μια περίοδο πόνταρα στα πάντα. Σε άλογα, σε σκυλιά, εικονικά στοιχήματα και έπαιζα ρουλέτα. Η τιμωρία μου τότε θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη. Νομίζω πως ήμουν τυχερός. Μετά από αυτό αποφάσισα να αλλάξω. Η ομοσπονδία με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. Πήγε σε μια κλινική και ξεκίνησα συνεδρίες με έναν ειδικό στο Λονδίνο ώστε να μιλήσω για το πρόβλημά μου. Είμαι έτοιμος πλέον και το παραδέχομαι πως είμαι εθισμένος στον τζόγο» ήταν τα λόγια του Λάφερτι, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται με τη φανέλα της Χαρτς, καθώς ο σύλλογος της Σκωτίας βρίσκεται στο πλευρό του και εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξη στον αγώνα που δίνει ο έμπειρος φορ ώστε να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του.