Όλοι χαρούμενοι

Στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για το αγγλικό πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 1971, Μπέρνλι και Χάντερσφιλντ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) στο «Τερφ Μουρ» και συνεχίζουν την σταθερή πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα με εννέα βαθμούς η καθεμία. 



Όλοι χαρούμενοι

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, με δυσκολία ξεχωρίζει κανείς τις σημαντικές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Η κάθε πλευρά είχε τα δικά της διαστήματα, τα οποία ωστόσο μεταφράζονταν σε κατοχή μπάλας και κάποιες ζωηρές επιθέσεις που χάλαγαν πριν την τελική προσπάθεια.

Ο ποδοσφαιριστής που τράβηξε περισσότερο από κάθε άλλον τις κάμερες πάνω του στα πρώτα 45 λεπτά δεν ήταν άλλος από τον Κρις Γουντ. Κι αυτό λόγω της χαμένης ευκαιρίας του 23ου λεπτού, όταν η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι αλλά και εξαιτίας των συνεχόμενων λανθασμένων τοποθετήσεών του, οι οποίες επέτρεπαν στον Κρις Κάβαναγκ να τον υποδεικνύει συνεχώς σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 50’ ο Ντεπουατρέ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πόουπ, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής αποκρούοντας την προσπάθεια. Η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ συνέχισε να δείχνει πως έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση χωρίς ωστόσο να επαναλάβει ανάλογη ευκαιρία ενώ από την αντίπερα όχθη ο Γουντ συνέχισε να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Το αποτέλεσμα μάλλον χαροποιεί λίγο περισσότερο τους «νεοφώτιστους», αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο η Μάντσεστερ Σίτι έχει παραπάνω εντός έδρας νίκες (13) από την Μπέρνλι (11) μετρώντας από τον Αύγουστο του 2016 έως σήμερα. Στο τέλος της ημέρας ωστόσο και οι δύο ομάδες συνεχίζουν απτόητες μια σεζόν που μέχρι στιγμής κυλά θετικά.

Οι συνθέσεις:

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουάρντ, Ντεφούρ, Χέντρικ (74΄Μπαρνς), Κορκ, Άρφιλντ (77’ Γκούντμουντσον), Μπρέιντι, Γουντ

Χάντερσφλιντ: Λεσλ, Σμιθ, Ζάνκα, Σίντλερ, Λόβε, Μούι, Χογκ (80’ Χογκ), Κατσούνγκα (89’ Χαντεργκγιονάι), Σαμπίρι (63΄Λα πάρα), Ινς, Ντεπυάτρ