Καρδιοχτύπησε, αλλά το πήρε

Η καρδιά των οπαδών της έφυγε για λίγο από την θέση της, αλλά το τελευταίο σφύριγμα την επανέφερε. Η Τσέλσι αγχώθηκε πάρα πολύ κόντρα στην Λέστερ, όμως εν τέλει κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 2-1 στο «King Power Stadium» και να πάρει ακόμη μία νίκη.



Καρδιοχτύπησε, αλλά το πήρε

Οι πρωταθλητές μπήκαν με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ, με τον Μάρκος Αλόνσο να δοκιμάζει πρώτος την τύχη του και τον Άλβαρο Μοράτα να μην μπορεί να προλάβει να τοποθετηθεί στο σωστό σημείο για να συναντήσει την μπαλιά του Σεσκ Φάμπρεγας.

Κυριάρχησαν σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα για πολλή ώρα, και το γεγονός αυτό τους ανάγκασε να ανεβάσουν ολοένα και περισσότερα άτομα μπροστά. Σε μια κόντρα, λοιπόν, της Λέστερ, το πράγμα θα μπορούσε να είχε στραβώσει, αλλά ο Τιμπο Κουρτουά σταμάτησε με το απλωμένο δεξί χέρι του σουτ του Σλιμάνι. Εξαιρετικό το άνοιγμα του Μάχρεζ στον συμπατριώτη του, με τον Αλγερινό να... ψαρώνει άπαντες, που περίμεναν πάσα στον Βάρντι στα αριστερά.

Η ευκαιρία ξύπνησε την Τσέλσι, για να έρθει στο 41’ το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες. Θύτης ο Μοράτα, που με το κεφάλι πίστωσε την ασίστ στον Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε για να πάρει σειρά ένα δεύτερο που ξεκίνησε με γκολ σχεδόν από τα... αποδυτήρια (50'), όταν χλιαρό σουτ του Ενγκολό Καντέ βρήκε τρόπο να περάσει απ' όλους και τον Σμάιχελ, και να καταλήξει στα δίχτυα. Κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο αργότερα (62') η Λέστερ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τζέιμι Βάρντι για το 2-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αν και στην συνέχεια έγινε χαμός, με την μπάλα να πάει πάνω κάτω, καλές στιγμές να χάνονται εκατέρωθεν και τον έναν μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να πάρουν ανάσα από την υπερπροσπάθεια. Έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις η ομάδα του Σέξπιρ, που στις λεπτομέρειες έχασε τον βαθμό.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουχς, Εντιντί, Τζέιμς (78' Ιενάτσο), Μάχρεζ, Ολμπράιτον (46' Κινγκ), Σλιμάνι (46' Γκρέι), Βάρντι

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίς, Ρούντιγκερ, Μόουζες (74' Τσαπακόστα), Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Πέδρο (63' Γουίλιαν), Φάμπρεγας (78' Αζάρ), Μοράτα