Έλαμψε το άστρο του Γούντμπερν! (vid)

Είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ. Έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα Ανδρών της Ουαλίας και σκόραρε! Το άστρο του Μπεν Γούντμπερν έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στο Κάρντιφ και οι «δράκοι» πήραν τρομερά σημαντική νίκη (1-0) επί της Αυστρίας στο κυνήγι της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2018.



Έλαμψε το άστρο του Γούντμπερν! (vid)

Ένα καλό πρώτο πεντάλεπτο ασφαλώς και δεν αρκούσε για την εθνική ομάδα της Ουαλίας που έκανε πολύ καλύτερο ξεκίνημα, αλλά όταν η Αυστρία ισορρόπησε και πήρε πρωτοβουλίες, φάνηκε πως στον αγωνιστικό χώρο η πιο συγκροτημένη και δυναμική ομάδα ήταν οι φιλοξενούμενοι. Οι Μπέιλ και Ράμσεϊ ήταν κινητήριοι μοχλοί για το σύνολο του Κρις Κόουλμαν, ο οποίος σίγουρα θα ξεφύσηξε ανακουφισμένος όταν στο 34' ο Μάρκο Αρναούτοβις μόνος απέναντι από την εστία κατάφερε ν' αστοχήσει σε μοναδική ευκαιρία για γκολ. Το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο μέρος, με τους Ουαλούς να παραμένουν στο «κόλπο» παρά τις δυσκολίες που είχαν προκύψει πλέον στην προσπάθειά τους για θετικό αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «δράκων» να περνάει στο ματς τον Άντι Κινγκ αντί του Ρίτσαρντς, αλλάζοντας και το σύστημα, οι Βρετανοί έδωσαν νέους λόγους στους οπαδούς τους να ξεσηκωθούν. Ο Ράμσεϊ στο 52' είδε τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα στην πορεία της προς τα δίχτυα, ενώ, ο Λίντνερ στο 55' απέκρουσε τρομερό σουτ του Μπέιλ για να διατηρήσει το 0-0! Η ανάγκη για τη νίκη ώστε ν' αποκτήσει ουσία η ισοπαλία (1-1) των Ιρλανδών με τη Γεωργία, έκανε την Ουαλία να παλέψει πολύ περισσότερο και ο Μπεν Γούντμπερν, στο ντεμπούτο του, θα ζούσε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό παραμύθι! Πέρασε στο ματς στο 69' και στο 73' με χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0 των «δράκων»! Το «Millennium» σείστηκε, η ομάδα του Κόουλμαν παρέμεινε δυνατή και πήρε τους τρεις βαθμούς με τους οποίους συνεχίζει να διεκδικεί τη 2η θέση του 4ου προκριματικού ομίλου.

Η βαθμολογία του 4ου προκριματικού ομίλου:

1.Σερβία 15

2.Ιρλανδία 13

3.Ουαλία 11

4.Αυστρία 8

5.Γεωργία 4

6.Μολδαβία 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία: Χένεσεϊ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Ράμσεϊ, Έντουαρντς, Ρίτσαρντς (46' Κινγκ), Μπέιλ, Λόρενς (69' Γούντμπερν), Βόουκς (69' Ρόμπσον – Κανού)

Αυστρία: Λίντνερ, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ (27' Ντάνσο), Χίντρεγκερ, Μπαουγκάρτλινγκερ, Ίλσανκερ, Σάμπιτζερ (79' Γκρέγκοριτς), Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Χάρνικ (81' Γιάνκο)