Έρικσον: « Η Αγγλία χρειάζεται ακόμα τον Ρούνεϊ»

Την απογοήτευση του για την αποχώρηση του Γουέιν Ρούνεϊ από την εθνική Αγγλίας εξέφρασε ο πρώην τεχνικός των «τριών λιονταριών» Σβεν Γκόραν Έρισκον, αφού όπως πιστέυει, ο Άγγλος επιθετικός είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.



Έρικσον: « Η Αγγλία χρειάζεται ακόμα τον Ρούνεϊ»

«Είναι πραγματικά κρίμα (σ.σ. που σταματάει ο Ρούνεϊ). Πιστεύω ότι μπορεί ακόμα να παίξει στην Εθνική ομάδα. Είναι κρίμα που θα χάσει το επόμενο Μουντιάλ με την Αγγλία» δήλωσε αρχικά ο επί μια πενταετία (2001-06) ομοσπονδιακός προπονητής και συμπλήρωσε: «Αν ήμουν προπονητής θα προσπαθούσα να τον πείσω να αναβάλλει την απόφαση του για μετά το Μουντιάλ. Αλλά γνωρίζοντας τον Ρούνεϊ, αν πάρει μια απόφαση, εμμένει σε αυτήν».

Ο Σουηδός προπονητής δεν παρέλειψε να τα «βάλει» και με όσους κατηγορούσαν για αρκετά χρόνια τον Ρούνεϊ για το γεγονός πως δεν σκόραρε στα μεγάλα τουρνουά. «Δεν πετυχαίνεις τόσα πολλά γκολ αν δεν είσαι πρωτοκλασσάτος παίκτης» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχτηκε πως θα ήθελε να δει τον 31χρονο επιθετικό να επιστρέφει τελικά στην Εθνική. «Ελπίζω να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει για το Μουντιάλ. Πιστεύω πως η Αγγλία τον χρειάζεται ακόμα» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του.