Την... κουβάλησε ο Αλόνσο! (Videos)

Με δύο γκολ του Μάρκος Αλόνσο, που δεν είναι επιθετικός, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από το “Γουέμπλεϊ” με σκορ 2-1 επί της Τότεναμ, με τον Ισπανό να σκοράρει από στημένο και μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Είχε μεσολαβήσει το αυτογκόλ του Μίσι Μπατσουαγί, που έδειχνε πως θα αποφέρει στην ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο το λιγότερο από αυτό που άξιζε στο ματς.



Την... κουβάλησε ο Αλόνσο! (Videos)

Μετά από ένα άγονο 20λεπτο κατά το οποίο η Τσέλσι έκλεινε διαδρόμους και δεν επέτρεπε στην Τότεναμ να βρει σημαντικές στιγμές, με τον Άλβαρο Μοράτα να έχει χάσει τεράστια ευκαιρία με αμαρκάριστη κεφαλιά για να κάνει το 0-1, το αυτό πέτυχε ο Αλόνσο με αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ (24’). Το γκολ πείσμωσε τους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να βγουν καλύτερα στα 3/3 του γηπέδου, καταφέροντας να ανεβάσουν ουσιαστικά ταχύτητα μετά την ανάπαυλα. Πριν πάνε στα αποδυτήρια ο Χάρι Κέιν είχε δει πλασέ του να σταματάει στο αριστερό σίδερο του Τιμπό Κουρτουά.

 

 

Ο Ποκετίνο είχε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες, ο Κόντε είχε κάνει το ίδιο ζητώντας από την ομάδα του να μην κινδυνεύσει, με απόρροια ο Μοράτα να είναι εντελώς αποκομμένος από τους υπόλοιπους και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν ασταμάτητα. Το γκολ δεν ερχόταν με τίποτα, παρά το ένα τσουβάλι ευκαιρίες που έβγαλε το σύνολο του Αργεντινού, αλλά είδε την πίστη του να αποδίδει καρπούς με καρφωτή κεφαλιά του Μπατσουαγί στο 82’ στην λάθος εστία έπειτα από φάουλ του Κρίστιαν Έρικσεν στην “μπροστά” μεριά της εστίας του Κουρτουά.

 

 

Συνέχισε να προσπαθεί για τη νίκη, πλέον, η Τότεναμ, αλλά πλήρωσε την βιασύνη της όταν μετά από λάθος κοντά στην μεσαία γραμμή βγήκε η κόντρα, ο Αλόνσο έκανε κίνηση ψευτοεννιαριού και με σουτ χαμηλά, που δεν επέτρεψε στον Ουγκό Γιορίς να βάλει το σώμα του όπως θα έπρεπε, χάρισε το τρίποντο στην Τσέλσι.

 

 

Πρώτη νίκη φέτος μετά την ήττα από την Μπέρνλι, πρώτη ήττα για την Τότεναμ μετά τη νίκη επί της Νιούκαστλ. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ομάδα του Κόντε “έκλεψε” το ματς. Η τύχη της -αν και δεν είχε ιδανική κατάληξη η φάση- φάνηκε όταν ο Γουίλιαν στο 2ο μέρος και με το σκορ στο 0-1 έστειλε την μπάλα στο δεξί σίδερο της ίδιας εστίας που είχε αστοχήσει και ο Κέιν.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (90' Γιάνσεν), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις (80' Σισοκό), Ντάιερ (68' Σον), Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Κέιν

Τσέλσι: Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Κρίστιανσεν, Νταβίντ Λουίς, Αθπιλικουέτα, Μόζες, Αλόνσο, Καντέ, Μπακαγιόκο, Γουίλιαν (78' Πέδρο), Μοράτα (79' Μπατσουαγί)