Το πήρε η έδρα, και 2/2!

Η καλή αμυντική λειτουργία που επιβάλλεται να δείχνει στα εντός έδρας παιχνίδια, οι καλές τοποθετήσεις του τερματοφύλακά της και ένα υπέροχο γκολ χάρισαν στην Χάντερσφιλντ τη νίκη απέναντι στη Νιούκαστλ και έκανε το 2/2 μετά τον φετινό προβιβασμό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Σκόρερ (1-0) ο Μόουι, που πέτυχε και το πρώτο του γκολ μετά τις δύο ασίστ της πρεμιέρας. Χωρίς γκολ μετά από δύο αναμετρήσεις το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ.



Το πήρε η έδρα, και 2/2!

Αυτή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γουέστ Μπρομ είναι αυτές που έχουν το απόλυτο για την ώρα, με Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Έβερτον να μην έχουν δώσει ακόμη τα παιχνίδια τους. Η πρώτη και η τελευταία παίζουν μεταξύ τους, οι Spurs με την Τσέλσι στο σημαντικό λονδρέζικο ντέρμπι (σέντρα στις 18:00).

Ξεκίνησε δυνατά η Νιούκαστλ και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλο στην έδρα της, αλλά δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους και σταδιακά υποχώρησε στο γήπεδο. Η κατοχή της μπάλας πέρασε στην πλευρά της Χάντερσφιλντ, για να έρθει και η πρώτη της ευκαιρία με τον Ινς. Τέσσερα λεπτά αργότερα (17’) ήταν σειρά της ομάδας του Μπενίτεθ να δημιουργήσει απειλητική στιγμή, με τον Λεσλ να σταματάει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σουτ του Ρίτσι για να το στείλει... τόσο-όσο σε κόρνερ.

 

 

Ζήτησαν δύο πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, με το χέρι του Λόουι να είναι λίγο απλωμένο και να κάνει επαφή με την μπάλα και τον Γκέιλ να πέφτει σε μαρκάρισμα του Ατσού που σε κανονική ροή μοιάζει τέλειο, αλλά ενδεχομένως -σύμφωνα με το δεύτερο ριπλέι- να υπάρχει μικρή επαφή με διαφορά μισού δευτερολέπτου με το πόδι του επιθετικού της Νιούκαστλ. Είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να δοθεί το πρώτο.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μόουι σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα σε συνεργασία με τον Κατσούνγκα, αφού αφότου έπαιξαν το 1-2 άνοιξε το σκορ (1-0) με υπέροχο σουτ από τα όρια της περιοχής. Είχαν προηγηθεί άλλες 13 συνεχόμενες πάσες. Ξύπνησε τον κόσμο το γκολ, με τους θεατές να ακούγονται περισσότερο ξανά όταν τους είχε ανάγκη η ομάδα τους, στα τελειώματα του αγώνα. Στην σταδιακή πτωτική “απόδοση” της εξέδρας έπαιξαν και οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των “καρακαξών” με Πέρεθ και τον Μέρφι. Από πολύ κοντινή απόσταση η ευκαιρία του πρώτου, σώμα αμυνόμενου εμπόδισε την μπάλα από το να πάει προς το τέρμα σε αυτή του δεύτερου.

 

 

Ο χρόνος πέρασε, τον ροκάνισαν οι γηπεδούχοι με τις αλλαγές τους -τις είχε κλείσει ο Μπενίτεθ που δεν βρήκε γκολ ούτε την δεύτερη αγωνιστική αλλά δεν πέρασε τον Μίτροβιτς που έχει το ένστικτο του “κίλερ”.