«Συμπαίκτης» του Μάτα ο Χούμελς

Την προσπάθεια ενίσχυσης των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό ο Χουάν Μάτα δήλωσε πως θα στηρίξει ο Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, Ματς Χούμελς. 



«Συμπαίκτης» του Μάτα ο Χούμελς

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» είχε δηλώσει πως θα διαθέτει στο ίδρυμα που δημιούργησε ο ίδιος με την επωνυμία «Common Goal» (που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει κοινός στόχος) το 1% του μισθού του θέλοντας με το συμβολικό αυτό ποσοστό να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους του, προκειμένου να βοηθήσουν τα στρώματα εκείνη της κοινωνίας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Στο αξιέπαινο αυτό εγχείρημα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ στέκεται συναρωγός ο στόπερ των Βαυαρών, ο οποίος τόνισε με δηλώσεις του:

«Μόλις άκουσα για το «Common Goal», κατάλαβα ότι ήταν μια ευκαιρία για το ποδόσφαιρο να βελτιώσει τον κόσμο και ήθελα αμέσως να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, ώστε να συνδέσουμε τα ολοένα αυξανόμενα έσοδα του ποδοσφαίρου με κάποιου τέτοιου είδους βαθύτερους στόχους. Αυτό ήταν που «ταρακούνησε» και εμένα. Μέσω του 1% από τους μισθούς μας, χτίζουμε μια γέφυρα ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και τον κοινωνικό αντίκτυπο που έχει αυτό παγκοσμίως. Πιστεύω ότι το «Common Goal» μπορεί να έχει έναν πραγματικό και διαρκή αντίκτυπο. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους μου ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν μαζί με τον Χουάν και εμένα και να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να πάει στο επόμενο επίπεδο».

Εμείς θα ευχηθούμε, η γενναία αυτή προσπάθεια του Χουάν Μάτα να βρει κι άλλους συμπαραστάτες που θα ταχθούν στο πλευρό εκείνου και του Ματς Χούμελς και θα μπουν... συμπαίκτες τους στην ομάδα του «Common Goal».