Στο «Χ» Μπόρνμουθ και Νάπολι (vid)

Σε ένα ακόμη δυνατό φιλικό ματς -ύστερα από εκείνο με τη Βαλένθια- ενόψει της επίσημης έναρξης της σεζόν 2017-2018, η Μπόρνμουθ αναδείχθηκε στο «Βαϊτάλιτι» ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στη Νάπολι.



Στο «Χ» Μπόρνμουθ και Νάπολι (vid)

Οι Ιταλοί πήραν τα ηνία του αγώνα από την έναρξη κιόλας της αναμέτρησης, κι αφού έχασαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες με τους Καγιεχόν (έδιωξε στη γραμμή ο Μινγκς), Ινσίνιε (απέκρουσε ο Μπέγκοβιτς) και Χάμσικ (σουτ λίγο άουτ μέσα από την περιοχή), κατάφεραν εντέλει να προηγηθούν στο 30ο λεπτό, όταν στο σουτ του Λορέντζο Ινσίνιε, παρενεβλήθη στην πορεία του ο Ντρις Μέρτενς σημειώνοντας το 1-0.

Ο Βέλγος έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει, τόσο τα τέρματα της ομάδας του, όσο και τα δικά του έξι λεπτά αργότερα (36’), όμως ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στο 36’ το τετ-α-τετ του ποδοσφαιριστή των «παρτενοπέι», όπως το ίδιο έπραξε και στο 40’ σε σουτ του ίδιου παίκτη από το ημικύκλιο της περιοχής για να διατηθρηθεί το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το σύνολο του Έντι Χάου μπήκε πιο δυναμικά με την επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 52ο λεπτό με τον Μπένικ Αφόμπε, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην κενή εστία του Ρέινα, εκμεταλλευόμενος άριστα τη σέντρα του Μαξ Γκραντέλ που κόντραρε στον Ελσεΐντ Χισάι και ξεγέλασε τους αμυνομένους των φιλοξενούμενων.

Οι προπονητές των δύο ομάδαων, Μαουρίτσιο Σάρι και Έντι Χάου.

Ακόμη και μετά το τέρμα του Αφόμπε, η Νάπολι ήταν εκείνη που κυνηγούσε ξανά το προβάδισμα χάνοντας κατά σειρά τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μέρτενς, Ινσίνιε και Ρογκ, εντούτοις, τα «κεράσια» ήταν αυτά που κατόρθωσαν να πετύχουν –προσωρινά έστω- την ανατροπή του αγώνα.

Το σουτ του Λιούις Κουκ έξω από την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ ήταν η... προειδοποιητική βολή για το πολύ όμορφο τέρμα του αμυντικού και «κάπτεν» της Μπόρνμουθ, Σάιμον Φράνσις, ο οποίος παραλαμβάνοντας την μπαλιά από το «τσίμπημα» του Γκραντέλ στον Ζιελίνσκι (υπόνοιες για φάουλ του Ιβοριανού πάνω στον Πολωνό), «άδειασε» τους Αλμπιόλ και Καμπράλ κάνοντας στην άδεια εστία για το 2-1.

Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 84’ ο Ζιελίνσκι με ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έπειτα από πάσα του συμπαίκτη του, Μάρκο Ρογκ.

Ενδεκάδες

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς (46’ Μπόρουτς), Φράνσις, Στιβ Κουκ (47’ Σίμπσον), Μινγκς, Ντάνιελς, Άιμπ, Γκόσλινγκ, Λιούις Κουκ, Γκραντέλ, Κινγκ (87’ Εντζολί), Αφόμπε (70’ Μαχόνεϊ).

Νάπολι: Ρέινα (70’ Καμπράλ), Χισάι, Αλμπιόλ (82’ Μακσίμοβιτς), Κουλιμπαλί (70’ Κίρικες), Γκουλάμ (82’ Ρουί), Άλαν (61’ Ρογκ), Ζορζίνιο (82’ Ντιαγουαρά), Χάμσικ (70’ Ζιελίνσκι), Καγιεχόν (78’ Τζιακερίνι), Μέρτενς (70’ Μίλικ), Ινσίνιε (88’ Παβολέτι).