Κόντε: «Από τους καλύτερους στα πέναλτι ο Κουρτουά»!

Την άποψη πως ο τερματοφύλακας της ομάδας του, Τιμπό Κουρτουά είναι ένας από τους πιο εύστοχους εκτελεστές πέναλτι, εξέφρασε μιλώντας στα Μέσα ο προπονητής των «μπλε», Αντόνιο Κόντε, μετά τη λήξη του τελικού στο Κομιούνιτι Σιλντ και την ήττα της ομάδας του στη «ρώσικη ρουλέτα» από τη συμπολίτισσα, Άρσεναλ.



Κόντε: «Από τους καλύτερους στα πέναλτι ο Κουρτουά»!

Μπορεί ο Βέλγος γκολκίπερ να έχασε το πρώτο από τα δύο πέναλτι που εκτέλεσαν άστοχα οι περυσινοί πρωταθλητές Αγγλίας στο ματς με τους «κανονιέρηδες», παρ’ όλα αυτά υπεραμύνθηκε της αποφάσεώς του να εμπιστευτεί, τόσο τον 25χρονο πορτιέρε, όσο και τον επιθετικό του, Άλβαρο Μοράτα, για την... ψυχοφθόρο διαδικασία που έκρινε εντέλει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο «Νησί».

«Ο Κουρτουά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην εκτέλεση κάποιου πέναλτι! Όταν έχεις έναν παίκτη που σου δείχνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης ότι είναι ένας από τους καλύτερους, τότε πολύ απλά, τον επιλέγεις για να χτυπήσει ένα πέναλτι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι ο Άλβαρο Μοράτα είναι επιθετικός και ότι ισχύει και για εκείνον το ίδιο», τόνισε ο 48χρονος κόουτς, ενώ μην παραλείποντας να εκφράσει και τα παράπονά του, όσον αφορά τη διαιτησία του αγώνα, προσέθεσε:

«Δεν είδα ακριβώς όλη τη φάση της αποβολής του Πέδρο (σ.σ. στο ’80). Είναι πολύ δύσκολο για μένα να πω κάτι για αυτή την απόφαση. Είναι πάντως, το δεύτερο παιχνίδι μετά τον τελικό του Κυπέλλου που τελειώνουμε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές. Άκουσα επίσης, ότι υπάρχει ένα καθαρό πέναλτι που δεν μας δόθηκε (σ.σ. στον Γουίλιαν στο πρώτο ημίχρονο), αλλά δεν είδα κάτι ακόμη. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα προσπαθούμε για το καλύτερο».