Ο Χουάν Μάτα είναι μεγάλη ψυχή...

Πάντοτε έχει χρόνο για τους άλλους. Πάντοτε θα δώσει το καλό παράδειγμα. Πάντοτε θα απαντήσει θετικά σε οποιονδήποτε του ζητήσει μια χάρη. Ο Χουάν Μάτα είναι ιδιαίτερος άνθρωπος και το φανέρωσε ξανά με την κίνησή του να δωρίσει μέρος του μισθού του αλλά και να καλέσει τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο.  



Ο Χουάν Μάτα είναι μεγάλη ψυχή...

Ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του blog πως έχει αποφασίσει να δωρίσει το 1% του μισθού του κάθε φορά που ο τραπεζικός του λογαριασμός γεμίζει, προκειμένου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο.

Μπορεί αυτό το 1% να μοιάζει μηδαμινό, όμως η κίνησή του έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει άπαντες και να δείξει πως ένα τόσο μικρό κομμάτι, μπορεί να γίνει τεράστιο αν υπάρξει ενότητα και συμμετοχή όλων.

«Κάθε φορά που κάποιος υπογράφει σε κάποια ομάδα, κάθε φορά που λαμβάνει τον μισθό του, κάθε φορά που υπάρχει έσοδο, το 1% μπορεί να πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μπορεί ν' αποτελέσει μια μεγάλη βοήθεια για φαγητό, για ευαισθητοποίηση, για ενεργοποίηση ενός ολόκληρου συστήματος.

Θέλω να γίνει κάτι φυσιολογικό αυτή η δωρεά. Μακάρι να κάνουμε τη διαφορά. Ψάχνω κι άλλους, συμπαίκτες, πρώην συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, προέδρους. Όχι πολλούς. Άλλους 10. Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο και κλισέ, αλλά είναι αλήθεια ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» ήταν τα λόγια του Μάτα, ο οποίος είναι άξιος συγχαρητηρίων...