Νίκησε και τώρα… Σούπερ Καπ! (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… λύγισε τη Σαμπντόρια με σκορ 2-1 στο τελευταίο της φιλικό και πλέον άπαντες στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» στρέφουν την προσοχή τους στο ερχόμενο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ευρώπης (8/8)!  



Νίκησε και τώρα… Σούπερ Καπ! (video)

Η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου, η οποία αποτελούταν ψς επί το πλείστον από τους βασικούς συμπεριλαμβανομένων και του νεοαποκτηθέντα Νεμάνια Μάτιτς, τα πήγε πολύ καλά. Μόλις στο 10' ο Μχιταριάν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ χάθηκαν και άλλες στιγμές για τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έδειχναν ικανοί να πάρουν μια άνετη νίκη.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, οι πολλές αλλαγές του Μουρίνιο έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να ισορροπήσουν κάπως το ματς και να γίνουν απειλητικοί. Σε μια από τις λιγοστές τελικές τους προσπάθειες, μάλιστα, έφεραν το ματς στα ίσα με τον Πρετ (63').

Νωρίτερα, η Γιουνάιτεντ είχε καταφέρει να παραβιάσει ξανά την εστία της Σαμπντόρια με τον Ερέρα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ. Η πίεση των Άγγλων έγινε μεγαλύτερη στα τελευταία λεπτά και τους δικαίωσε, αφού στο 81' ο Μάτα σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.  

Η σύνθεση της Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα (76' Κάστρο), Λίντελεφ (77' Τζόουνς), Σμόλινγκ (77' Μπαϊγί), Μπλιντ (60' Μαρσιάλ), Βαλέντσια, Μάτιτς (46' Κάρικ), Περέιρα (46' Φελαϊνί), Πογκμπά (46' Ερέρα), Νταρμιάν (77' Τουανζέμπε), Μχιταριάν (46' Μάτα), Λουκάκου (60' Ράσφορντ).