Αρνητική για αγώνες στο εξωτερικό η Πρέμιερ Λιγκ

Το σκεπτικό για διεξαγωγή επιπρόσθετων αγωνιστικών σε γήπεδα του εξωτερικού απέρριψε η Πρέμιερ Λιγκ δια του Προέδρου της, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ.



Αρνητική για αγώνες στο εξωτερικό η Πρέμιερ Λιγκ

Μιλώντας στο πλαίσιο του «Premier League Asia Trophy» που λαμβάνει χώρα στο Χονγκ Κονγκ, ο κ. Σκάνταμορ έκανε λόγο για δυσάρεστες εμπειρίες που αποκόμισε, όταν είχε συλληφθεί η ιδέα αυτή πριν από τρία χρόνια, τονίζοντας ότι όσα χρόνια παραμένει στο πόστο του, δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

«Έχω ακόμη τα... σημάδια αυτά πάνω μου από την τελευταία φορά που είχε συζητηθεί η περίπτωση να γίνουν αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην προεδρεία της Πρέμιερ Λιγκ για 5, 10, 15 ή 20 χρόνια, όμως, όσο βρίσκομαι σε αυτή, δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σχετικά με το αν υπάρχει ακόμη έντονη επιθυμία για αυτό, οι σύλλογοι γνωρίζω πως θα το ήθελαν. Εμείς όμως, είμαστε ρεαλιστές και αυτό σημαίνει πως αν οι αντιδράσεις από τους οπαδούς, τους πολιτικούς και τα Μέσα δεν είναι ένθερμη υπέρ αυτού του εγχειρήματος, τότε δεν πρόκειται να συμβεί», ενώ προσέθεσε:

«Αν παρ’ όλα αυτά συμβεί, δεν θα μιλάμε για ένα 39ο παιχνίδι. Θεωρώ, ότι θα υπάρξει ένας γύρος αγωνιστικών που θα γίνουν διεθνώς, αν και δεν υπάρχει προοπτική, ούτε ρεαλιστικό χρονικό περιθώριο, ώστε να λάβει χώρα σύντομα κάτι τέτοιο» για να ολοκληρώσει παραθέτοντας και την άλλη άποψη:

«Κατανοώ πλήρως όσους έχουν αγοράσει εισιτήριο διαρκείας, δεν έχουν χάσει παιχνίδι εντός και εκτός έδρας τα τελευταία 25 χρόνια και ανήκουν στην υψηλότερη κλίμακα της οπαδικής αφοσίωσης. Ειλικρινά, το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να το στερήσεις από κανέναν αυτό. Φαντάζομαι, ωστόσο, ότι καταλαβαίνουν και οι οπαδοί πως η Πρέμιερ Λιγκ και οι σύλλογοί της αποτελούν ιστορίες παγκόσμιας επιτυχίας, η οποία προκύπτει από το ενδιαφέρον που έχουν και άλλοι οπαδοί (σ.σ. εκτός Βρετανίας)».