Κουρτουά: «Συγχαρητήρια στην Άρσεναλ, άκυρο το πρώτο γκολ»

Τα εύσημα στη χθεσινή (27/5) αντίπαλο και νικήτρια στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, Άρσεναλ, απέδωσε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των «μπλε», δίχως να παραλείψει εντούτοις, να σχολιάσει και την επίμαχη φάση του πρώτου τέρματος των «κανονιέρηδων», την οποία και χαρακτήρισε απολύτως αντικανονική.



Κουρτουά: «Συγχαρητήρια στην Άρσεναλ, άκυρο το πρώτο γκολ»

 «Προφανώς και είμαστε απογοητευμένοι, όμως θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην Άρσεναλ. Έκανε ένα καλό παιχνίδι. Μετά το γκολ που πέτυχαν στην αρχή είχαν το μομέντουμ μαζί τους. Θα μπορούσαν να βάλουν άλλο ένα ή δύο τέρματα και θα πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό. Ξέραμε ότι θα παίξουν καλά, όπως το κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες κι ότι επρόκειτο για ένα ζόρικο ματς», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος Βέλγος γκολκίπερ και αναλύοντας τη φάση του 1-0 εις βάρος της ομάδας του στο 4ο λεπτό του αγώνα προσέθεσε:

«Το πρώτο γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Ήταν καθαρή η επαφή με το χέρι και στη συνέχεια ο Ράμσεϊ ήταν οφσάιντ, επειδή παρενέβη στο παιχνίδι. Ήταν χέρι, ακόμη κι αν δεν υπήρχε πρόθεση. Τα χέρια του Σάντσες δεν ήταν στη φυσική τους θέση. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ, αλλά όχι μόνο για αυτό. Αν ο Ράμσεϊ δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, θα μπορούσα να πραγματοποιήσω έξοδο και να αποκρούσω την μπάλα, όμως έπρεπε να σταματήσω, γιατί στεκόταν στο συγκεκριμένο σημείο».