Με τους προβολείς στραμμένους σε «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Γκούντισον Παρκ»

Με τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή (30/4) το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ με τη μάχη του τίτλου να φτάνει σε οριακά πλέον για τις δύο διεκδικήτριες επίπεδα. Το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στη δεύτερη Τότεναμ και την Άρσεναλ έχει φυσικά την τιμητική του ενώ και στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον προβάρει τα καλά της για να φιλοξενήσει την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Τσέλσι.



Με τους προβολείς στραμμένους σε «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και «Γκούντισον Παρκ»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι ωστόσο διεξάγεται στο «Όλντ Τράφορντ», εκεί όπου ο Ζοσέ Μουρίνιο πέρα από την πλειάδα τραυματισμών, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την απουσία του Μαρουάν Φελαϊνί ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 84ο λεπτό του ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι.

Ιμπραΐμοβιτς, Ρόχο, Πογκμπά, Μάτα, Σμόλινγκ, Τζόουνς και Φουσού Μενσά θα παρακολουθήσουν από την κερκίδα τις προσπάθειες των συμπαικτών τους ενώ κάπως καλύτερο παρουσιάζεται το ιατρικό δελτίο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι θα επανεκτιμήσουν την τελευταία στιγμή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Όλσον, Φερ και Κορκ, οι οποίοι υστερούν σε επίπεδα φυσικής κατάστασης λόγω των πρόσφατων τραυματισμών τους.

Έβερτον-Τσέλσι

Πολύ σημαντική αναμέτρηση για τους «μπλε», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη θέση με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Τότεναμ. Οι τρεις βαθμοί για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε αποτελούν αυτοσκοπό και ο Ιταλός τεχνικός έχει την τύχη να κατεβαίνει στην αναμέτρηση χωρίς απουσίες.

Ο Ρόναλντ Κούμαν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος απουσίασε από την τελευταία αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ λόγω της συμφωνίας που είχαν επισυνάψει οι δύο ομάδες όταν τα «σφυριά» τον παραχώρησαν με τη μρφή δανεισμού στα «ζαχαρωτά» το περαμένο καλοκαίρι ενώ κανείς από τους μακροχρόνια τραυματίες (σ.σ. Μπέσιτς, Φούνες Μόρι, Μπολάσι, Μακάρθι, Κόουλμαν και Λένον) δεν επιστρέφει για την σημερινή μάχη.

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι

Χωρίς τον Κλαούντιο Μπράβο θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Ρίβερσαϊντ Στέιντιουμ» η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Χιλιανό τερματοφύλακα να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν μετά τον τραυματισμό στην κνήμη που αποκόμισε στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Γιουνάιτεντ.

Ο Γουίλι Καμπαγιέρο θα είναι αυτός που θα αναλάβει την υπεράσπιση της εστίας ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Νταβίντ Σίλβα και Στόουνς. Διαθέσιμος είναι και πάλι ο Σανιά ενώ αρκετές πιθανότητες συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα συμπληρώνει ο Γκάμπριελ Ζέσους.

Αμφίβολοι για τους γηπεδούχους οι οποίοι μάχονται για τη σωτηρία τους (19η θέση – 27β.) είναι οι Βίκτορ Βαλντέζ, Αγιάλα και Λιντμπίτερ ενώ ετοιμοπόλεμος είναι ο Γκαστόν Ραμίρεζ, ο οποίος εξέτισε μια αγωνιστική λόγω της κόκκινης που δέχτηκε στο παιχνίδι με την Μπόρνμουθ.

Τότεναμ-Άρσεναλ

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί ο Μούσα Ντεμπελέ για να προλάβει την πολυαναμενόμενη «μάχη» του Λονδίνου, με τον 29χρονο άσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο Ντάνι Ρόουζ αντίθετα δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Μαουρίτσιο Ποκετίνο παρά το γεγονός ότι στο τέλος της εβδομάδας εντάχθηκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Λαμέλα και Γουίνκς είναι επίσης εκτός ενώ η μοναδική επιστροφή ακούει στο όνομα του Μίκαελ Βορμ.

Για την ομάδα του Βενγκέρ, η οποία δίνει μάχη για να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Κοσιενλί ο οποίος αποκόμισε χτύπημα στο γόνατο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στη Λέστερ. Στο απουσιολόγιο συναντά κανείς τα ονόματα των Μουσταφί, Οσπίνα, Λούκας Πέρεθ και Σάντι Καθόρλα

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

14:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι

16:05 Έβερτον-Τσέλσι

16:05 Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι

18:30 Τότεναμ-Άρσεναλ