Με διπλό πάει... βουρ για παραμονή!

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ από τις 24/5/15 και φυσικά την πρώτη της φέτος πανηγυρίζει η Μπέρνλι, που πέρασε με σκορ 2-0 από το «Σέλχαστ Παρκ» και όχι μόνο ξεπέρασε την σημερινή της αντίπαλο, Κρίσταλ Πάλας, αλλά και την Γουέστ Χαμ στην ισοβαθμία ατενίζοντας πλέον με περίσσια αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία.



Με διπλό πάει... βουρ για παραμονή!
Οι «clarets» έφτασαν τους 39 βαθμούς μετά από 35 ματς και πλέον πρέπει να κάνουν απλώς τα αυτονόητα για να μην πέσουν. Από την άλλη παραμένει το άγχος στην ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς, που πανηγύρισε μεγάλες νίκες όπως με Άρσεναλ και Λίβερπουλ στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς δεδομένου και το αποτελέσματος της Σουόνσι όταν έρθει η σειρά της την Κυριακή, η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη μπορεί να μικρύνει ακόμη και στους τέσσερις.
 
Στο αποψινό παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας, οι «αετοί» ξεκίνησαν δυνατά και κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ σε λίγα -τα πρώτα- δευτερόλεπτα, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κανένα εκ των τεσσάρων. Όμως στην πρώτη επίσκεψη στα δικά τους καρέ έγινε και το κακό, με τον Άσλεϊ Μπαρνς ναα μην μπορεί να τελειώσει σε πρώτο χρόνο τη φάση αλλά με δεύτερη προσπάθεια να γράφει το 1-0 (9'), αλλάζοντας από νωρίς τα δεδομένα. Ο ίδιος παίκτης βρήκε δίχτυα και στο 16' όμως υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή το χέρι που χρησιμοποίησε για να κοντρολάρει και το τέρμα ορθώς ακυρώθηκε. Στο μεσοδιάστημα, και για την ακρίβεια κατά τους πανηγυρισμούς για το άνοιγμα του σκορ, ο Ταρκόφσκι «έφαγε» αναπτήρα στο κεφάλι από οπαδό της Πάλας.
 
Το γκολ όπως ήταν φυσικό θορύβησε τους γηπεδούχους που δοκίμασαν να βγουν αμέσως μπροστά, για να φτάσει το 37ο λεπτό και η χαμένη ευκαιρία του πρώην του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγιετς (σ.σ έχει σκοράρει με πέναλτι κόντρα στην Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ), που αντί να κάνει ένα λίγο περισσότερο τακτικό σουτ δοκίμασε να «σκοτώσει» τον Χίτον, αποτυγχάνοντας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ήδη διαφορετικά, αλλά το σημαιάκι έσωσε την Μπέρνλι σε τετ-α-τετ του Ζαχά με τον Χίτον, με τον δεύτερο να κάνει φάουλ αλλά τον πρώτο να θεωρείται σε αντικανονική θέση, σε μια πολύ οριακή φάση.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε ελάχιστα, με την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία να έρχεται πέντε λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ωστόσο ο Χίτον ήταν σε ετοιμότητα και με μία από τις... άπειρες (εντυπωσιακές) επεμβάσεις του φέτος κράτησε το μηδέν. Η ένταση ανέβηκε στο 79' με τον Τζον Φλάναγκαν να φαίνεται να κάνει πέναλτι στον Ζαχά, με την πράβαση να μην δίνεται από τον Ρόμπερτ Μάντλεϊ.
 
Έξαλλος ο Σαμ Άλαρνταϊς, πιο χαλαρός ο Σον Ντάις, που έκανε και την κίνηση ματ. Λίγο πριν την προαναφερθείσα φάση ο... τζίντζερ τεχνικός των φιλοξενούμενων ετοίμασε τον Αντρέ Γκρέι, τον οποίο και πέρασε στο παιχνίδι, για ναα πάρει άμεση ανταμοιβή. Ο Μπόιντ πέρασε στον τελευταίο κι εκείνος ψύχραιμος απέναντι στον Χένεσι έκανε το 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουόρντ, Κέλι, Ντιλέινι, φαν Άανχολτ, Μιλιβόγιεβιτς, ΜακΆρθουρ (71’ Κάμπελ), Πάντσεον, Ζαχά, Τάουνσεντ, Μπεντέκε (71’ Ρεμί)

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Τάρκοφσκι, Γουόρντ (45+1’ Φλάναγκαν), Γουέστγουντ, Χέντρικ, Μπόιντ, Άρφιλντ, Βόουκς, Μπαρνς (79’ Γκρέι)