Στα ευρωπαϊκά «χνάρια» της Λιντς η Λέστερ!

Η Λέστερ μπαίνει απόψε στη μάχη για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο να συνεχίσει την φετινή της ευρωπαϊκή περιπέτεια και παράλληλα να «ισοφαρίσει» ένα αγγλικό ρεκόρ που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια η Λιντς!  



Στα ευρωπαϊκά «χνάρια» της Λιντς η Λέστερ!

Συνέχεια στο ευρωπαϊκό της παραμύθι θα προσπαθήσει να δώσει η Λέστερ, αρχής γενομένης από σήμερα, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρότι το εμπόδιο των Μαδριλένων μόνο εύκολο δεν φαντάζει, εντούτοις μέχρι στιγμής οι «αλεπούδες» έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στα «αστέρια», που λίγες μόνο αγγλικές ομάδες μπορούν να καυχιούνται πως έχουν κάνει στην παρθενική τους χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Από τις 13 συνολικά που έχουν «κουνήσει σεντόνι», μόλις οι 5 έχουν καταφέρει να φτάσουν με την… πρώτη στα προημιτελικά της διοργάνωσης: εξαιρώντας την φετινή Λέστερ, οι υπόλοιπες είναι η Τσέλσι της περιόδου 1999/2000 (αποκλείστηκε στους «8» από την Μπαρτσελόνα), η Λίβερπουλ του 2001/02 (σταμάτησε πάνω στην Λεβερκούζεν), η Τότεναμ το 2010/11 (αποκλείστηκε σχετικά εύκολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά και η τρομερή Λιντς της χρονιάς 2000/01!

Όπως και η Λέστερ, έτσι και η Λιντς 16 χρόνια πριν, «πρωτάρα» στον θεσμό, κατάφερε να προκριθεί και από τις δυο φάσεις ομίλων τότε (καθώς δεν υπήρχε ακόμα η φάση των «16» σε νοκ-αουτ ματς), για να αφήσει ύστερα εκτός τη Λα Κορούνια και να σταματήσει η πορεία της εν τέλει απέναντι στη Βαλένθια, στη φάση των ημιτελικών. Αυτή αποτελεί και την καλύτερη πορεία ομάδας από την Αγγλία σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ σε ό,τι αφορά την πρώτη της συμμετοχή.

Μένει να δούμε λοιπόν, αν η ομάδα του Κρεγκ Σέικσπιρ μπορεί να διαγράψει μια παρόμοια ευρωπαϊκή πορεία, κάτι που μάλλον ελάχιστοι θα περίμεναν στην αρχή της σεζόν από τις «αλεπούδες» και βάσει φυσικά της απειρίας τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα…