Στα 220 εκ. λίρες οι αμοιβές των ατζέντηδων!

Αύξηση ύψους 38% παρατηρήθηκε στις αμοιβές των ατζέντηδων από τους αγγλικούς συλλόγους τον τελευταίο χρόνο, με τις ομάδες των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών (Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2) να καταβάλλουν 220 εκατομμύρια λίρες στους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών!  



Στα 220 εκ. λίρες οι αμοιβές των ατζέντηδων!

Η περίοδος της μέτρησης περιλαμβάνει τις μεταγραφικές περιόδους του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και του Ιανουαρίου του 2017. Η αλματώδης αύξηση των εσόδων από τα νέα τηλεοπτικά συμβόλαια, έφερε τεράστιες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (σεζόν 2014-15, 160 εκ. λίρες σε ατζέντηδες).

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει, όπως είναι φυσικό η Πρέμιερ Λιγκ, με τους 20 συλλόγους της κορυφαίας κατηγορίας να πληρώνουν 174 εκατομμύρια λίρες στους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, ώστε να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες των πελατών τους.

Τα πρωτεία μεταξύ των 20 «μονομάχων» της Πρέμιερ Λιγκ κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι με 26,3 εκατομμύρια λίρες, με την Τσέλσι (25,1 εκ. λίρες) να έρχεται δεύτερη και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19 εκ. λίρες) να κλείνει την τριάδα της κορυφής.

Αύξηση 62% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση σημειώθηκε στην Τσάμπιονσιπ, με τους 24 συλλόγους της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας να μοιράζουν 42 εκατομμύρια λίρες σε ατζέντηδες.