Μπόρνμουθ, ο εφιάλτης της Λίβερπουλ

Θα ακούει Μπόρνμουθ και θα… τρέχει η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Έντι Χάου μπορεί να μην νίκησε τους «κόκκινους» (όπως στο επικό 4-3 στην έδρα της) αλλά το 2-2 που πήρε μέσα στο «Άνφιλντ» μοιάζει σαν ήττα για το συγκρότημα του Γιουργκεν Κλοπ.



Μπόρνμουθ, ο εφιάλτης της Λίβερπουλ

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με πίεση διαρκείας να ανατρέψουν το γρήγορο προβάδισμα της Μπόρνμουθ, όμως στο φινάλε ο Τζόσουσα Κινγκ έγραψε το τελικό 2-2 που τους στέρησε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι.

Στους 59 βαθμούς και την 3η θέση του πίνακα βρίσκονται οι «κόκκινοι», στο +2 από τους «πολίτες» έχοντας ματς περισσότερο.

Τα 29 γκολ σε ματς πρωταθλήματος έφτασε συνολικά ο Κουτίνιο (έκανε το 1-1) που είναι πλέον μαζί με τον Ζουνίνιο οι Βραζιλιάνοι με τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς:

Ιδανικά για τους φιλοξενούμενους και εφιαλτικά για τη Λίβερπουλ ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να αναλάβουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως μόλις στο 7’ ο Αφόμπε εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Βαϊνάλντουμ και πλάσαρε σωστά τον Μινιολέ για το 0-1, που έδωσε στη Μπόρνμουθ το προβάδισμα και «πάγωσε» το κοινό του «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να βρει άμεσα την απάντηση. Κράτησε την περισσότερη ώρα τη μπάλα και πίεσε στο… φουλ, όμως στο λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα σε δύο περιπτώσεις. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 40ο λεπτό, με τον Κουτίνιο να κάνει το 1-1, που επανέφερε την ισορροπία και τελικά οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αποφασισμένη για την ανατροπή μπήκε στο δεύτερο μισό η Λίβερπουλ που-σε συνέχεια του πρώτου-πίεσε εξαρχής και στο 48’ ο Κλάιν τράνταξε το δοκάρι του Μπόρουτς με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ. Οι «κόκκινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δικαιώθηκαν στο 59’. Ο Βαϊνάλντουμ πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος στην αρχή του ματς και βρήκε με ωραία σέντρα τον Οριγκί, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Ο Κλοπ δεν ξέχασε το… χουνέρι που του έκανε η Μπόρνμουθ στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα και φρόντισε να δέσει την άμυνά του με την είσοδο του Μάτιπ στη θέση του Κουτίνιο. Όμως η Μπόρνμουθ το έκανε και πάλι… Σε μια φάση διαρκείας στο 87’ η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κινγκ με όμορφη «σεντερφορίσια» κίνηση στο 86’ έκανε το 2-2! Στα λεπτά που απέμειναν όλη η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά. Στο 89’ ο Ορίγκι δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Μάτιπ ενώ ούτε ο Κλαβάν στις καθυστερήσεις μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ, Λέιβα, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Οριγκί, Κουτίνιο (65’ Μάτιπ), Φιρμίνο

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Φράνσις, Κουκ, Ντάνιελς, Άρτερ, Γουίλσιρ, Άιμπ (61’ Φρέιζερ), Πιου (83' Γκραντέλ), Κινγκ, Αφόμπε