Πήρε αυτό που άξιζε!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε ένα γκολ να της ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ, αλλά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε στο 90+4' για να ευστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε ο Λουκ Σο (σ.σ έχει γίνει πολλή κουβέντα γύρω από το όνομά του) και να της χαρίσει μια ισοπαλία (1-1) που άξιζε απέναντι στην Έβερτον.



Πήρε αυτό που άξιζε!

Τα «ζαχαρωτά» είχαν την ευκαιρία για να περάσουν στην 5η θέση έστω και προσωρινά, όμως το γκολ του Σουηδού σταρ στο 90+4' διατήρησε τους «κόκκινους διαβόλους» εκεί, με τρεις βαθμούς και ματς περισσότερο από την Άρσεναλ. Στους 51, όσους και οι «κανονιέρηδες» ανέβηκε η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλησε να εκμεταλλευτεί τον κόσμο της και να πιάσει στον ύπνο την Έβερτον, όμως οι γρήγορες ευκαιρίες της πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στην πιο αξιόλογη από αυτές ο Τζέσι Λίνγκαρντ επιχείρησε να βρει στόχο από μακριά, αλλά αστόχησε.

Ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων λεπτών πέρασε και τη θέση του πήρε ένα πιο γνώριμο σκηνικό στο «Ολντ Τράφορντ», για να έρθει και το προβάδισμα της Έβερτον και να φέρει σε άλλη βάση τον αγώνα. Στο 22' ο Άσλεϊ Γουίλιαμς έδωσε ύψος στην μπάλα με το κεφάλι, για να καταλήξει αυτή στον Φιλ Γιαγκέλκα, που με το πρώτο του τέρμα μετά από 703 ημέρες -περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντε Χέα- έκανε το 0-1 για την Έβερτον παγώνοντας την εξέδρα. Κι από εκεί που η Γιουνάιτεντ δεν είχε ευκαιρίες, αλλά είχε πίστη πως μπορεί να φτάσει σε αυτές, τα κατάφερε και δημιούργησε δύο απανωτές. Αρχικά ο Μπλιντ είδε τον Ρόμπλες να αποκρούει την καλή εκτέλεση φάουλ του και εν συνεχεία ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Ερέρα βρήκε το δοκάρι στην επαναφορά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε επίσης με δοκάρι για τους γηπεδούχους, με το Πολ Πογκμπά να στέλνει επίσης την μπάλα στο δοκάρι από φάουλ του Άσλεϊ Γιανγκ, κάτι που ανάγκασε -μεταξύ των άλλων- τον Ζοσέ Μουρίνιο να προχωρήσει σε αλλαγές. Μχιταριάν και Σο, για τον οποίο ο προπονητής του έκανε αρνητικά σχόλια θέλοντας να τον ξυπνήσει και να τον επαναφέρει στα τοπ επίπεδα που μας συστήθηκε πριν τον σοβαρό τραυματισμό του, πέρασαν στο χορτάρι και ήταν ο δεύτερος εκείνος που εν τέλει έφερε με τον τρόπο του την αλλαγή. Ενέργεια του Άγγλου μπακ σταμάτησε στο χέρι του Γουίλιαμς (σ.σ αποβλήθηκε) και ο Ζλάταν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε σκοράρει με το κεφάλι από οριακή αλλά καθ' όπως φαίνεται κανονική θέση (71'), με το τέρμα να ακυρώνεται. Δίκαιο το αποτέλεσμα για τις δύο πλευρές, με την καθεμία τους να έχει από πολύ θετικά διαστήματα στο παιχνίδι.