«Καρφιά» μεταξύ Κούμαν-Ο’Νιλ για Μακ Κάρθι

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται Μάρτιν Ο’Νιλ και Ρόναλντ Κούμαν, με αφορμή την αγωνιστική κατάσταση του Τζέιμς Μακ Κάρθι.



«Καρφιά» μεταξύ Κούμαν-Ο’Νιλ για Μακ Κάρθι

Με μυικό τραυματισμό που αποκόμισε στον αγώνα της Ιρλανδίας απέναντι στην Ουαλία επέστρεψε ο 26χρονος χαφ στις προπονήσεις της Έβερτον. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Κούμαν, ο οποίος θεώρησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό του «πράσινου στρατού» υπεύθυνο, εκφράζοντας την άποψη πως δεν τον προφύλαξε.

Στις κατηγορίες αυτές απάντησε ο 65χρονος Ιρλανδός τεχνικός, χαρακτηρίζοντας τον Ολλανδό τεχνικό «ειδικό» στο να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους. Παράλληλα, πετάει το μπαλάκι και στο ιατρικό τιμ της Έβερτον, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης του Μακ Κάρθι.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας:

«Ο προπονητής της Έβερτον, ειδικός στο να επιρρίπτει ευθύνες, άσκησε κριτική τόσο σε εμένα όσο και στον Τζέιμς Μακ Κάρθι. Ίσως μία επανάληψη του προγράμματος προετοιμασίας της Έβερτον να μας διαφωτίσει».

«Ο Τζέιμς είχε εκπληκτικό τουρνουά με την Ιρλανδία στο Euro 2016, παίζοντας ως τα τέλη Ιουνίου. Επέστρεψε στην Έβερτον μετά από ολιγοήμερες διακοπές και μετά από 11 μέρες έπαιξε τρεις φορές μέσα σε οκτώ μέρες, απέναντι στη Μπέτις, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εσπανιόλ. Υπερφόρτωση»;

«Επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Τζέιμς έπαιξε τελευταία φορά με τη χώρα του στις 9 Οκτωβρίου 2016, σχεδόν μισό χρόνο πριν. Από τότε βρίσκεται μόνο υπό την εποπτεία της Έβερτον. Ίσως ο πρπονητής και το ιατρικό επιτελείο θα έπρεπε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».