Mετανιώνει για Σβάινσταϊγκερ ο Μουρίνιο

Η αποχώρηση του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους Chicago Fire αλλά και το γεμάτο απουσιολόγιο ενόψει Γουέστ Μπρομ (1/4, 17.00) ήταν τα δυο θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, στη συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Μουρίνιο για την αναμέτρηση με τους «baggies» στο «Ολντ Τράφορντ».



Mετανιώνει για Σβάινσταϊγκερ ο Μουρίνιο

«Το τελευταίο πράγμα που του είπα πριν φύγει, είναι ότι δεν ήμουν σωστός μαζί του. Οπότε όταν μου ζήτησε να φύγει, έπρεπε να του το επιτρέψω. Θα μας λείψει ένας ωραίος άνθρωπος και ένας καλό επαγγελματίας.

Το μετανιώνω, ναι. Θα τον άφηνα να βρίσκεται στο ρόστερ μας, γνωρίζω αυτή τη στιγμή πως έχουμε πολλούς παίκτες, όπως και είχαμε σε καταστάσεις αμφίβολες, όπως οι Σνάιντερλεν, Ντεπάι, Περέιρα. Είχαμε ένα μεγάλο ρόστερ αλλά καθώς τον γνώρισα ως άτομο και επαγγελματία, και με τον τρόπο που σεβόταν τις αποφάσεις μου, μπορώ να πω πως το μετανιώνω.

Δεν θα μπορούσα να τον σταματήσω, ακόμα και αν γνωρίζω το πόσα πολλά παιχνίδια έχουμε και πιθανώς σε κάποια να τον χρειαζόμασταν. Έπρεπε πάντως να τον αφήσω να φύγει και δημοσίως τώρα εύχομαι σε εκείνον και την οικογένεια του μια χαρούμενη ζωή στο Σικάγο», τα όσα ανέφερε σχετικά με τον Γερμανό μέσο και την φυγή του προς το MLS o Πορτογάλος.

Όσο για τις απουσίες των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, σχολίασε: «Δεν μπορούνε να καθόμαστε να κλαίμε για τους παίκτες που δεν είναι διαθέσιμοι. Ξέρουμε πως ο Ζλάταν και ο Ερέρα δεν μπορούν να παίξουν (σ.σ. λόγω τιμωριών), ξέρουμε τι συνέβη στην εθνική ομάδα της Αγγλίας με τον Σμόλινγκ και τον Τζόουνς (σ.σ. που ενδέχεται να μείνουν για καιρό εκτός δράσης, όπως ανέφερε ο Μουρίνιο), όπως επίσης και με τον Πογκμπά που είναι εξίσου τραυματίας.

Αλλά επαναλαμβάνω πως δεν είναι τόσο σημαντικοί, το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι οι παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν. Τους εμπιστεύομαι και είναι έτοιμοι να παλέψουν για μας».