Έκπληκτος με την πορεία της Σίτι ο Μαντσίνι

Tην φετινή πορεία της Μάντσεστερ Σίτι σχολίασε ο πρώην τεχνικός της, Ρομπέρτο Μαντσίνι, συγκρίνοντας παράλληλα την τωρινή ομάδα των «πολιτών» με την αντίστοιχη δική του το 2012, καθώς και τις δυσκολίες που βιώνει στην πρώτη του σεζόν στο Νησί ο Πεπ Γκουαρντιόλα.



Έκπληκτος με την πορεία της Σίτι ο Μαντσίνι

«Ήμουν αρκετά τυχερός να βιώσω μια φανταστική περίοδο με την Μάντσεστερ Σίτι. Κερδίσαμε τόσα πολλά και παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Τώρα έχουν τον Γκουαρντιόλα, τον οποίο θεωρώ καλό προπονητή. Αλλά ακόμα δυσκολεύονται και υπάρχει λόγος γιΆ αυτό», ανέφερε στο «FourFourTwo» ο Ιταλός προπονητής, στο πέρασμα του οποίου στο Μάντσεστερ (2009-2013) oι «πολίτες» κατέκτησαν τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ το 2012.

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τις διαφορές που αντιμετωπίζει σε σχέση με τις δυο προηγούμενες παρουσίες του στη Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν, σχολίασε: «Στην Ισπανία, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, είχε τον Μέσι, τον Ινιέστα, και μια ομάδα-φαινόμενο. Συν του ότι η Λα Λίγκα είναι πάντα  μια κούρσα δυο ομάδων με την Ρεάλ Μαδρίτης ως μοναδική ανταγωνίστρια. Έκτοτε πήγε στη Γερμανία, όπου η Μπάγερν Μονάχου πάντα νικάει και επομένως δεν είχε μια δύσκολη ζωή.

Στην Αγγλία όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία γιατί έχεις τουλάχιστον έξι ομάδες που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο και επομένως θα υπάρξουν και προβλήματα. Ακόμα είμαι κάπως έκπληκτος γιατί θεωρώ ότι απΆ το 2012 και μετά, η τωρινή ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι είναι η πλέον δυνατή».