Πέρασε και σκέφτεται το νταμπλ η Τσέλσι

Με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 36' λόγω αποβολής του Ερέρα και με τρομερή υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι επιβλήθηκε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Καντέ το μοναδικό γκολ, ξανά ηττημένος ο Μουρίνιο από την πρώην ομάδα του.  



Πέρασε και σκέφτεται το νταμπλ η Τσέλσι

Το σχέδιο του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν να ρίχνει συνεχώς πολλαπλό μαρκάρισμα τις στιγμές που ο Ενγκολό Καντέ έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, όπως επίσης και να σταματούν με... κάθε τρόπο οι ποδοσφαιριστές του, τον Εντέν Αζάρ. Μόνο που η Γιουνάιτεντ ήταν ευάλωτη αμυντικά, όταν ο Βέλγος αστέρας αποφάσισε να... ταλαιπωρήσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Οι Σμόλινγκ και Τζόουνς δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν, στο 16' με ατομική ενέργεια ανάγκασε τον Ντε Χέα σε εξαιρετική επέμβαση, ενώ ο Ισπανός πορτιέρο «μίλησε» και ένα λεπτό αργότερα σε δυνατό σουτ του Μάτιτς από την «καρδιά» της περιοχής. Οι «μπλε», αν και πέρασαν τα πρώτα 15 λεπτά κυρίως στο δικό τους μισό γήπεδο, ανέβηκαν αρκετά και στο 36' οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Με τον Αζάρ να δέχεται το ένα δυνατό μαρκάρισμα πίσω από το άλλο, ο ρέφερι θέλησε να δείξει ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Έτσι, ο Άντερ Ερέρα αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 16' για ν' αφήσει τη Γιουνάιτεντ με παίκτη λιγότερο.

Ο άνθρωπος τον οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ήθελε να δει με τίποτα να κάνει τα... δικά του στο γήπεδο, εκείνος τον οποίο είχε έγνοια ο Πορτογάλος ώστε να τον περιορίσει, ήταν αυτός που έκανε το κακό για τη Γιουνάιτεντ και το πολύ καλό για την Τσέλσι λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Ενγκολό Καντέ με μακρινό δεξί σουτ χαμηλά, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα στο 51' για το 1-0! Με τον παίκτη παραπάνω και το προβάδισμα, το παιχνίδι «χάλασε», αφού η Τσέλσι πλέον είχε μεταφέρει όλη τη δράση στο μισό γήπεδο με άνεση, είχε κατοχή μπάλας που έφτανε μέχρι και το 70% και αντιμετώπιζε μια ομάδα που πλέον περίμενε στο «καβούκι» της και στο 59' σε ξαφνική επίθεση απείλησε με τον Ράσφορντ. Αμέσως μετά, βέβαια, οι Λονδρέζοι βρέθηκαν ταχύτατα στα καρέ του Ντε Χέα, όμως ο Ντιέγκο Κόστα αστόχησε σε κεφαλιά ολομόναχος! Στο 72' κλήθηκε ξανά ο Ισπανός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ να επέμβει σε σουτ του Γουίλιαν και το ματς κυλούσε με τους «μπλε» σε απόλυτο έλεγχο, με 225 μεταβιβάσεις από το 45' μέχρι και το 75', σε αντίθεση με τις μόλις 41 των «κόκκινων διαβόλων»! Το ματς «έσβησε» με ηρεμία και με την Τσέλσι να πηγαίνει στο «Γουέμπλεϊ»...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες (89' Ζούμα), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν (81' Φάμπρεγας), Ντιέγκο Κόστα (90' + 4' Μπατσουαγί), Αζάρ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Ρόχο, Βαλένσια, Ερέρα, Πογκμπά, Νταρμιάν, Μκιταριάν (37' Φελαϊνί), Ράσφορντ, Γιάνγκ (80' Λίνγκαρντ)