Έδειξε χαρακτήρα για την ανατροπή, αλλά δεν εντυπωσίασε...

Μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ το άγχος του κόσμου της Λίβερπουλ ήταν το τι θα κάνει απέναντι σε έναν μικρότερο αντίπαλο την αμέσως επόμενη αγωνιστική, και σχεδόν για ένα ημίχρονο ο φόβος για γκέλα έμοιαζε κάτι παραπάνω από ορατός. Ωστόσο οι «κόκκινοι» έδειξαν χαρακτήρα για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 και να πάρουν την εντός έδρας νίκη απέναντι στην εξαιρετικά διαβασμένη Μπέρνλι με σκορ 2-1, αν και δεν έπιασαν τοπ επίπεδα απόδοσης.



Έδειξε χαρακτήρα για την ανατροπή, αλλά δεν εντυπωσίασε...

Οι φιλοξενούμενοι (12οι), η ομάδα με την χειρότερη εκτός έδρας συγκομιδή με μόλις δύο βαθμούς, έκαναν το σοκ στην αρχή και έδειχναν απειλητικοί και για δεύτερο γκολ ειδικά από τις στημένες φάσεις (σ.σ τρομερή δουλειά για να σπάει το τεχνητό οφσάιντ, ο Χίτον ανέβαινε μέχρι και το κέντρο για να εκτελέσει στο δεύτερο μέρος για να υπάρξει υπερ-αριθμία στην περιοχή του Μινιολέ), όπου ο Ντάις είχε μελετήσει και είχε επικεντρώσει την προσοχή του. Μάλιστα οι νεοφώτιστοι δεν φοβήθηκαν καθόλου και με εξαίσιο πρέσινγκ προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω, που τελικά δεν ήρθε ούτε με την τεράστια ευκαιρία που έχασαν στις καθυστερήσεις.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, οι οποίοι για τα δύο γκολ τους είχαν δύο σουτ εντός στόχου και γενικά μπορούν να λένε πως το τρίποντο είναι τεράστιο καθώς πιέστηκαν πάρα πολύ, μείωσαν προσωρινά από την τρίτη-δεύτερη θέση και τις Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ στον βαθμό (56-55) έχοντας ματς περισσότερο. Στους πέντε η απόσταση από την 5η Άρσεναλ, δύο ματς λιγότερα.

Με μια λέξη το πρώτο ημίχρονο της Λίβερπουλ... απογοήτευση. Οι «κόκκινοι» δείχνοντας για ακόμη μία φορά κάκιστο πρόσωπο προερχόμενοι από μια σπουδαία επικράτηση, βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν το σκορ και για 39 λεπτά έδειχναν ανήμποροι στο να φτάσουν στην ισοφάριση.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σωστή τους σειρά, στο 7ο λεπτό ο Ματ Λόουτον επιχείρησε να δημιουργήσει κάτι καλό από την δεξιά πτέρυγα της ομάδας του για ακόμη μία φορά και το πέτυχε, αφού βρήκε τον Άσλεϊ Μπαρνς που με τελείωμα μπροστά στο «Kop» νίκησε τον Σιμόν Μινιολέ (1-0) στο δεύτερο σίδερό του.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι κάθισαν πιο πίσω στο γήπεδο με σαφή προσανατολισμό στα αμυντικά καθήκοντα, με τους «κόκκινους» από την πλευρά τους να είναι ελλιπείς δημιουργικά. Μάλιστα ήταν οι «κλάρετς» αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Αντρέ Γκρέι έγινε αποδέκτης της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή και από δύσκολο σημείο σούταρε πολύ ψηλά. Στο ίδιο μοτίβο και τα υπόλοιπα λεπτά, με το σύνολο του Κλοπ να βρίσκει εν τέλει τη λύση με το τέταρτο τέρμα του Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ολλανδός τοποθετήθηκε σαν φορ μέσα στο «κουτί» της Μπέρνλι και μετά την αρχική του προσπάθεια με τακουνάκι -από σέντρα του Ντιβόκ Οριγκί- πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, που ολοκληρώθηκε χωρίς τρίτη σέντρα, για να έρθει ένα δεύτερο με μια αρκετά... τσαμπουκαλεμένη εμφάνιση στα πρώτα λεπτά από τους παίκτες του Σον Ντάις. Ήταν χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο τρόπος στο πρέσινγκ είχε αλλάξει με μέχρι και έξι παίκτες να κάνουν αμυντικά τριγωνάκια στο μισό της Λίβερπουλ και τέσσερις αμυνόμενους σε γραμμή να επιτηρούν τους τρεις της αντίπαλης επίθεσης.

Κι αυτό δούλευε μέχρι το σημείο που η Λίβερπουλ σοβαρεύτηκε, κάτι που φάνηκε και από την αλλαγή του Κλοπ, ο οποίος πέρασε εκτός αγώνα τον ξανά μέτριο Φιλίπε Κουτίνιο για να βάλει στη θέση του τον Μπεν Γούντμπερν. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα (61') η μπάλα έφτασε στον Εμρέ Τσαν, που με ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Χίτον στην αριστερή του γωνία, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ποιότητα του ποδιού του, αν και πολλές φορές δοκιμάζει τραβηγμένες προσπάθειες προς απογοήτευση του κόσμου της ομάδας του...

Η προσπάθεια για απάντηση ήταν άμεση και σε μια πολύ έξυπνη κομπίνα φάουλ για να σπάσει το τεχνητό οφσάιντ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνουν το 2-2. Όμως το σουτ σταμάτησε σε ένα από τα πολλά κορμιά που βρίσκονταν στην περιοχή. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε αισθητά και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη διακύμανση, κυρίως λόγω του Χίτον που... πέταξε και παρήγαγε μια φανταστική απόκρουση σε κοντινό σουτ του Σαντιό Μανέ (89') αλλά και το εξ' επαφής άστοχο γυριστό του Λόουτον στο 90+3'.

Κοντά στο να γίνει ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τον Μάικλ Όουεν έχασε στην επόμενη φάση ο Γούντμπερν.

Οι συνθέσεις:

ΛίβερπουλΜινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Κουτίνιο (61' Γούντμπερν), Μανέ, Οριγκί (79' Λούκας)

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ (73' Μπρέιντι), Μπάρτον, Χέντρικ, Άρφιλντ (90'Αγκιέι), Γκρέι (80' Βόουκς), Μπαρνς