Ανατροπή με πρωταγωνιστές τους αμυντικούς!

Ένα λάθος στα μετόπισθεν την έφερε με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς, αλλά με πρωταγωνιστές δύο αμυντικούς η Γουέστ Μπρομ κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ. Άνετοι στη μέση της βαθμολογίας οι «baggies» μετά το τελικό 2-1, εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη τα «κεράσια»...



Ανατροπή με πρωταγωνιστές τους αμυντικούς!

Το σύνολο του Τόνι Πιούλις παρέμεινε πίσω από την Έβερτον και με διαφορά από την 9η Στόουκ, την ώρα που αυτό του Έντι Χάου θα πρέπει σιγά-σιγά να αγχώνεται αφού οι 26 βαθμοί δεν είναι αρκετοί να τους κρατήσουν πολύ μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Η Μπόρνμουθ πάντως πήρε σημαντικό προβάδισμα για να φτάσει στην πρώτη της επιτυχία μετά από καιρό, όταν στο 6ο λεπτό καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κινγκ. Προτού καλά-καλά χαρούν το 1-0 οι φιλοξενούμενοι, δέχθηκαν την ισοφάριση.

Στο 10' ο Κρεγκ Ντόσον είδε προσπάθειά του να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Μπόρουτς, που στο 21' θα έπρεπε να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του. Ο Πολωνός δεν μπόρεσε να απομακρύνει στην συγκεκριμένη φάση και ο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ βρέθηκε στο σωστό σημείο για την ανατροπή. Για τον αμυντικό της Γουέστ Μπρομ αυτό ήταν το 6ο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα!

Η υπεροχή των γηπεδούχων και η ανικανότητα των παικτών του Χάου να πάρουν πρωτοβουλίες έκαναν τον χρόνο να κυλήσει, για να φτάσουμε περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μισού και ένα ακυρωθέν γκολ για την Γουέστ Μπρομ. Ο Σαντλί άρχισε να πανηγυρίζει νομίζοντας πως έχει κάνει το 3-1 για να τελειώσει το ματς, όμως ο Κλάτενμεργκ σταμάτησε το παιχνίδι για χτύπημα των Ντόσον και Μινγκς στο κεφάλι. Παρά τα παράπονα της εξέδρας και την απορία για τον μη καταλογισμό του γκολ, φαίνεται πως ο Άγγλος ρέφερι έπραξε πολύ σωστά (βάσει κανονισμών έτσι κι αλλιώς) αφού ο Ντόσον αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει.

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα αλλά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στον πίνακα του σκορ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Φόστερ, που με εξαιρετική απόκρουση στο φινάλε κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόσον (54' ΜακΚλιν), ΜακΌλεϊ, Έβανς, Νιόμ, Φλέτσερ, Λίβερμορ, Μπραντ, Μόρισον (73' Γιάκομπ), Σαντλί (88' Φιλντ), Ροντόν

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Μινγκς, Κουκ, Ντάνιελς, Άρτερ (66' Αφόμπε), Σέρμαν, Παγκ (79' Μουσέ), Γουίλσιρ (66' Γκόσλινγκ), Φρέιζερ, Κινγκ