Ακάθεκτη η Έβερτον!

Χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίσταση, η Έβερτον νίκησε με σκορ 2-0 τη Σάντερλαντ και παρέμεινε αήττητη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ και ζωντανή για το… θαύμα της πεντάδας!  



Ακάθεκτη η Έβερτον!

Εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Κούμαν, η οποία άνοιξε το σκορ στο 40' με το πρώτο γκολ του Γκεγέ με την μπλε φανέλα. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 80' από τον Λουκάκου.

Με το αποτέλεσμα αυτό τα «ζαχαρωτά» μείωσαν την απόσταση από την 5η Λίβερπουλ (με παιχνίδι λιγότερο) στους πέντε πόντους.

Με κατεβασμένο το κεφάλι έφυγε από το «Γκούντισον Παρκ» ο πρώην προπονητής της Έβερτον και νυν της Σάντερλαντ, Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος φαίνεται ανήμπορος να ξεκολλήσει την ομάδα από τον πάτο της βαθμολογίας.

Το ματς:                                             

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο! Από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να «κλείσουν» τη Σάντερλαντ στην περιοχή της. Ο Ντέιβιντ Μόγιες, όσο και αν γνώριζε τα κατατόπια του «Γκούντισον Παρκ», φαινόταν και εκείνος να τα έχει χαμένα, αδυνατώντας να περιορίσει την ορμή των «ζαχαρωτών»!

Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Κούμαν; Τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι και ήταν θέμα χρόνου- βάσει της εικόνας στο πρώτο μισό του ημιχρόνου- να δούμε το γκολ από πλευράς Έβερτον. Τα αίματα άναψαν όταν σε μαρκάρισμα πάνω στον Λούκμαν ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», όμως όλοι στο Μέρσεϊσάιντ… ξέσπασαν όταν ο Γκεγέ έγραψε στο 40' το 1-0 για την Έβερτον! Το λες και απόδοση δικαιοσύνης…

Ελαφρώς πιο ισορροπημένο το δεύτερο μέρος, με την Έβερτον ωστόσο να μην δυσκολεύεται να επιβάλλει το ρυθμό της κάθε φορά που η Σάντερλαντ επιχειρούσε να πιέσει. Οι «μαυρόγατες» βγήκαν μεν με διάθεση να ρισκάρουν, όμως υστερούσαν πολύ στην τελική προσπάθεια, γεγονός που τις διατηρούσε ακίνδυνες μπροστά από την εστία των γηπεδούχων.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι γηπεδούχοι γίνονταν ξανά πιο απειλητικοί. Ο Κούμαν δεν αρκέστηκε στο υπέρ του 1-0 και με τις αλλαγές του έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα, η οποία λίγο έλειψε στο 74' και στο 76' να ρίξει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. Οι χαμένες ευκαιρίες των Μπάρκλεϊ και Λουκάκου, ωστόσο, διατηρούσαν το εύθραυστο σκορ και ταυτόχρονα ζωντανές τις ελπίδες της Σάντερλαντ για αποτέλεσμα, η οποία έχασε και εκείνη σημαντική ευκαιρία με τον Ντεφό στο 79'.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Άγγλος των φιλοξενούμενων, όμως, το έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και σημείωσε το 2-0, ρίχνοντας παράλληλα τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Ντέιβις (71' Βαλέντσια), Σνέιντερλιν, Γκεγέ, Μπάρκλεϊ (84' ΜακΚάρθι), Λουκάκου, Λούκμαν (61' Μιραλάς)

Σάντερλαντ: Πίκφορντ, Τζόουνς (90' Μανκίγιο), Κονέ, Ο'Σέι, Οβιέδο, Λάρσον, Γκίμπσον (81' Κχαζρί), Εντόνγκ, Μπορίνι (81' Χάνιμαν), Γιανουζάι, Ντεφό