Ισπανική υπόθεση!

Ο Σεσκ Φάμπρεγας σκόραρε στο παιχνίδι κατά το οποίο έγινε ο πρώτος Ισπανός που συμπληρώνει 300 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Πέδρο και Ντιέγκο Κόστα τον συνόδευσαν και οι τρεις Ισπανοί χάρισαν δύσκολη νίκη στην Τσέλσι με το τελικό 3-1 επί της Σουόνσι! Φόρος τιμής στον Λάμπαρντ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ».  



Ισπανική υπόθεση!

Παρά τις όποιες αρχικές προσπάθειες της Σουόνσι να παίξει το παιχνίδι στα ίσια και να μην περιοριστεί στο μισό της γήπεδο, η Τσέλσι είχε τον τρόπο να περάσει ακίνδυνα, άκοπα και να επιβληθεί με άνεση ελέγχοντας απόλυτα τη ροή της αναμέτρησης. Με τον Ενγκολό Καντέ γι' ακόμα μια φορά να «σκουπίζει» ό,τι κινούταν προς την άμυνα των «μπλε», οι πρωτοπόροι προηγήθηκαν νωρίς. Στο 19ο λεπτό έπειτα από ωραία αλλαγή της μπάλας από τους Κόστα, Αζάρ και Πέδρο, ο τελευταίος βρήκε τον επερχόμενο Φάμπρεγας μέσα στην περιοχή κι εκείνος με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα χαμηλά και αργά στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι για το 1-0! Ο πορτιέρο της Σουόνσι αποσόβησε δεύτερο πολύ γρήγορο γκολ για τους «μπλε» όταν και πάλι ο σκόρερ της ομάδας του Κόντε απείλησε με μονοκόματο σουτ στην κίνηση στο 27', αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ αρνήθηκε. Με τον Κόστα να κινείται αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, αλλά με πολύ καλά στηρίγματα τους Αζάρ και Πέδρο, ο τελευταίος έφτασε κοντά στο γκολ στο 44' με ατομική προσπάθεια που όμως ολοκληρώθηκε με συρτό σουτ που κόντραρε. Από το πουθενά, οι Ουαλοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, όταν από εκτέλεση φάουλ από το χώρο του κέντρου, ο Γιορέντε βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή για να κάνει την κεφαλιά και να γράψει το 1-1!

Με την έναρξη της επανάληψης, η Τσέλσι έπιασε απ' τον λαιμό την αντίπαλό της, με τον Φαμπιάνσκι να πέφτει σωστά σε χαμηλό σουτ του Αζάρ και το δοκάρι να λέει «όχι» στο Φάμπρεγας στο 52'. Ωστόσο, εκτός από αυτές τις δύο καλές στιγμές για το γκολ που θα έλυνε ξανά τα πόδια των παικτών του Κόντε, το παιχνίδι άρχισε να ζορίζει πολύ για τους γηπεδούχους. Άγχος και αγωνία άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με τους «μπλε» να ψάχνουν τρόπο ώστε να φτάσουν στο στόχο τους. Στο 69' και σε προσπάθεια του Σίγκουρντσον από πλάγια αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αθπιλικουέτα από πολύ κοντινή απόσταση, ωστόσο, θα μπορούσε να έχει σφυριχθεί το πέναλτι υπέρ των «κύκνων»... Κι αφού πέρασε αυτή η φάση, ο Πέδρο με δυνατό αριστερό σουτ στο 72' και με τη μπάλα να σκάει ακριβώς στο σημείο όπου είχε απλώσει τα χέρια του ο Φαμπιάνσκι με αποτέλεσμα να τη χάσει, σκόραρε για την Τσέλσι και με το 2-1 ηρέμησε ξανά τα πνεύματα στο Στάμφορντ Μπριτζ! Και μόλις η Σουόνσι ανοίχτηκε κάπως για να παίξει τα τελευταία λεπτά με περισσότερη τόλμη ψάχνοντας πάλι από το πουθενά κάτι καλό, ο Αζάρ από τα πλάγια έκανε τη διείσδυση στην περιοχή από αριστερά και ο Κόστα στην κίνηση έγραψε το τελικό 3-1 για την Τσέλσι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουσες (85' Ζούμα), Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο, Πέδρο (76' Μάτιτς), Ντιέγκο Κόστα, Αζάρ (85' Γουίλιαν)

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερναντές, Μόουσον, Όλσον, Φερ, Κορκ, Κάρολ (76' Τζ.Αγιού), Ράουτλετζ (81' Νέιρσινγκ), Γιορέντε, Σίγκουρντσον