«Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» απόψε (20/2) στο Λονδίνο

Μπορεί να αποτελεί κλισέ, ωστόσο, θα ήταν δύσκολο να υπάρξει ένας πιο ταιριαστός τίτλος για την αναμέτρηση που θα ολοκληρώσει το βράδυ (20/2, 21:55 ώρα Ελλάδος) το πρόγραμμα των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, όταν η φιλοξενούμενη Άρσεναλ βρίσκεται ακόμη μέσα στο «κόλπο» για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, τη στιγμή που η γηπεδούχος Σάτον δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την... παραμονή της στη National League (5η κατηγορία)!



«Δαυίδ εναντίον Γολιάθ» απόψε (20/2) στο Λονδίνο

Αν το ισχυρό «ράπισμα» που δέχθηκε από την Μπάγερν Μονάχου (5-1 ήττα στο Μόναχο) και τη φέρνει με το 1,5 «πόδι» εκτός Τσάμπιονς Λιγκ δικαιολογείται κάπως λόγω της δυναμικότητας των Γερμανών, ένας αποκλεισμός-σοκ από τους ερασιτέχνες της Σάτον θα ήταν κάτι που αναμφίβολα θα άφηνε ανεξίτηλα χαραγμένο το σημάδι του στην πολυετή και επιτυχημένη στο άθροισμά της θητεία του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων», ο οποίος βλέποντας και τον στόχο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται (μετά από Λιγκ Καπ και Ευρώπη), θα ήθελε σίγουρα να κλείσει η χρονιά με την κατάκτηση του FA Cup.

Με οδηγό τη... Λίνκολν, πρωτοπόρο στην 5η κατηγορία, όπου αγωνίζονται αμφότερες θα πορευθεί στο σημερινό παιχνίδι η Σάτον Γιουνάιτεντ, μολονότι το εγχείρημα αυτό φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά κόντρα σε έναν «πληγωμένο» αντίπαλο, όπως οι έτεροι Λονδρέζοι, «κανονιέρηδες», οι οποίοι θα επιδιώξουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Οι 17οι (από τις 24 ομάδες, αν και με τρία ματς λιγότερα) της National League έχουν κάνει ήδη την υπέρβασή τους και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο αγώνας απέναντι στα αστέρια της Άρσεναλ θα γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στο ιστορικό αρχείο του κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας.

Τον αγώνα του «Γκάντερ Γκριν Λέιν» θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ.

Υπενθυμίζουμε, ότι εφόσον υπάρξει νικητής στο παιχνίδι, η μοναδική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της φάσης των «16» στο Κύπελλο Αγγλίας θα είναι ο επαναληπτικός του «Έτιχαντ» (28/2) ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Χάντερσφιλντ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Σάτον: Ο Πολ Ντόσγουελ θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του για την ιστορικής αξίας «μάχη» απέναντι στην Άρσεναλ.

Άρσεναλ: Τον βασικό κεντρικό αμυντικό και αρχηγό της ομάδας, Λοράν Κοσιελνί, που τραυματίστηκε (μηρός) στο ματς με την Μπάγερν θα στερηθεί ο Αρσέν Βενγκέρ, με τον Γάλλο να μπαίνει κι αυτός στη λίστα των τραυματιών μαζί με τους Λούκας Πέρεθ (οπίσθιος μηριαίος), Άαρον Ράμσεϊ (γάμπα) και Σάντι Καθόρλα (αχίλλειος τένοντας). Απών αναμένεται να είναι και ο Ντάνι Γουέλμπεκ, τον οποίο φαίνεται πως θα προτιμήσει να προστατέψει ο Αλσατός τεχνικός.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάτον: Γουόρνερ, Αμάνκουα, Ντάουνερ, Κόλινς, Σπενς, Μπέιλι, Ίστμοντ, Μπιαμού, Μέι, Ντίκον, Γκομίς.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Μουστάφι, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν, Νάιλς, Γουόλκοτ, Ρεν-Αντελαΐντ, Ιγουόμπι, Ζιρού.