Με τα βλέμματα στραμμένα στο «Έτιχαντ»

Σέντρα έχουμε σήμερα (21/1) σε επτά από τα δέκα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, τα οποία θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Το ματς που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι άλλο από το ντέρμπι των δύο διεκδικητριών του τίτλου στο Μάντσεστερ ανάμεσα στην τοπική Σίτι και την Τότεναμ (19:30 ώρα Ελλάδος).



Με τα βλέμματα στραμμένα στο «Έτιχαντ»

Μάντσεστερ Σίτι: Μια ισχυρή απάντηση σε όλους όσοι την έχουν ξεγράψει από την... κούρσα του τίτλου θέλει να δώσει η Μάντσεστερ Σίτι, έπειτα και από τη βαριά ήττα της με 4-0 στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον και μία νίκη απέναντι στην ιδιαίτερα φορμαρισμένη Τότεναμ, όχι μόνο θα φέρει ψυχολογική ανάταση στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά θα διατηρήσει τους «πολίτες» σε μία μη απαγορευτική απόσταση από την πρώτη θέση και την Τσέλσι, από την οποία απέχουν 10 βαθμούς όντας 5οι στο βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

Τότεναμ: Σε αντίθεση με τη Σίτι, η Τότεναμ προέρχεται από το υπέρ της 4-0 κόντρα στη Γουέστ Μπρομ και με νίκη μέσα στο «Έτιχαντ» το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα «πιάσει» τις επτά συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος, ένα ρεκόρ που χρονολογείται μισό αιώνα πίσω. Φυσικά, ισχυρότερο κίνητρο για τα δεύτερα στη βαθμολογία «σπιρούνια» αποτελεί η παραμονή σε θέση... απειλής απέναντι στη συμπολίτισσα και πρωτοπόρο Τσέλσι, όπως και το ότι το συν 3 με μία εκ των διεκδικητών της Πρέμιερ, Σίτι, θα αυξηθεί στο συν 6, εφόσον οι Λονδρέζοι «αποδράσουν» με το τρίποντο της νίκης.

Λίβερπουλ – Σουόνσι: Την αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής θα «ανοίξει» ο αγώνας του «Άνφιλντ» (14:30), εκεί όπου η τρίτη της βαθμολογίας, Λίβερπουλ, θα υποδεχθεί την ουραγό, Σουόνσι, επιδιώκοντας την επιστροφή της στις νίκες μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαζί με τη διατήρηση του αήττητου σε 8 παιχνίδια για την Πρέμιερ και παράλληλα τη συνέχιση διεκδίκησης του εφετινού τίτλου. Ό,τι καλύτερο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το σύνολο του Πολ Κλέμεντ, με τους «κύκνους» να θέλουν να... διασκεδάσουν όσο γίνεται περισσότερο τις εντυπώσεις μετά το εις βάρος τους 4-0 από την Άρσεναλ την περασμένη αγωνιστική.

Στόουκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μετά ισοπαλία στο γήπεδό της, στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών, εφόσον επιθυμεί να «κυνηγήσει» την πρωτιά του πρωταθλήματος και έτσι, καλείται να πάρει τη νίκη στην πάντοτε «σκληρή» έδρα της Στόουκ. Από τη μεριά τους, οι «πότερς» διανύουν έως τώρα μία πολύ καλή σεζόν, με τον προπονητή τους μάλιστα, Μαρκ Χιουζ, να έχει θέσει ως στόχο την όσο το δυνατόν υψηλότερη κατάταξη του συλλόγου στην ιστορία του, πράγμα που αυξάνει αυτόματα τον... συντελεστή δυσκολίας που θα έχει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στο σημερινό παιχνίδι.

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον: Βίοι αντίθετοι για Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον, με τα «ζαχαρωτά» να προέρχονται από το ευρύ 4-0 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, παραμένοντας παράλληλα αήττητα για 4ο διαδοχικό παιχνίδι, τη στιγμή που οι «αετοί» μετά το εις βάρος τους 3-0 από τη Γουέστ Χαμ μένουν για 7ο συνεχές παιχνίδι δίχως νίκη και οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Έτσι, ο αγώνας του «Σέλχαρστ Παρκ» κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός και για τις δύο ομάδες, ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Γουέστ Μπρομ – Σάντερλαντ: Το εις βάρος της 4-0 με αντίπαλο την Τότεναμ δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την πολύ καλή πορεία που έχει κάνει ως τώρα η Γουέστ Μπρομ, η οποία και μπορεί να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας με νίκη στο γήπεδό της απέναντι στη Σάντερλαντ. Από την άλλη, οι «μαυρόγατες», έπειτα κι από την εντός έδρας ήττα από τη Στόουκ (3-1) βρίσκονται στον πυθμένα της βαθμολογίας μαζί με τη Σουόνσι και είναι έτσι, αναγκασμένες να «ψάχνουν» τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την παραμονή τους.

Μπόρνμουθ – Γουότφορντ: Μπορεί οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στο «Βιτάλιτι Στέιντιουμ» να έχουν απομακρυνθεί αρκετά από την «επικίνδυνη ζώνη», ωστόσο, τόσο η γηπεδούχος Μπόρνμουθ, όσο και η Γουότφορντ, αφενός δεν ξεμπέρδεψαν και μαθηματικά, αφετέρου θα ήθελαν την επιστροφή τους στις νίκες (3-1 ήττα εκτός από Χαλ τα «κεράσια», 0-0 εντός ισοπαλία με Μίντλεσμπρο οι «σφήκες» την προηγούμενη αγωνιστική).

Μίντλεσμπρο – Γουέστ Χαμ: Τέλος, τη νίκη για να αναρριχηθούν όσο γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ θα επιδιώξουν στο «Ρίβερσαϊντ» η γηπεδούχος Μίντλεσμπρο και η Γουέστ Χαμ, με την «Μπόρο» ειδικότερα, να έχει μεγαλύτερο κίνητρο, μιας και απέχει τέσσερεις βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ, εν αντιθέσει με τα «σφυριά» που μετά τη νίκη (3-0) απέναντι στη συμπολίτισσα Πάλας την προηγούμενη αγωνιστική, αποσπάστηκαν  πλέον στους 9 βαθμούς από τη «διακεκαυμένη ζώνη».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο, 21/1

14:30 Λίβερπουλ – Σουόνσι

17:00 Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

17:00 Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον

17:00 Γουέστ Μπρομ – Σάντερλαντ

17:00 Μπόρνμουθ – Γουότφορντ

17:00 Μίντλεσμπρο – Γουέστ Χαμ

19:30 Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Κυριακή, 22/1

14:30 Σαουθάμπτον – Λέστερ

16:15 Άρσεναλ – Μπέρνλι

18:30 Τσέλσι - Χαλ