Έξι αλλαγές οραματίζεται ο Γκουαρντιόλα

Την καθιέρωση έξι αλλαγών κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης θα έπρεπε να σκεφτούν οι ιθύνοντες της FIFA, σύμφωνα με την άποψη του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.



Έξι αλλαγές οραματίζεται ο Γκουαρντιόλα

Ο Καταλανός τεχνικός βρίσκεται …απέναντι στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσον αφορά τις σκέψεις του Τζιάνι Ιφαντίνο για την αύξηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και την εξαφάνιση της ισοπαλίας.

Ο προπονητής των «πολιτών» θεωρεί πως οι εν λόγω καινοτομίες θα γονατίσουν τους ποδοσφαιριστές, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των οποίων θα αυξηθούν επικίνδυνα.

«Επικεντρώνονται στο να προσθέσουν όλο και περισσότερα πράγματα χωρίς να σκέφτονται ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει την ποιότητα του αθλήματος. Από την πλευρά μου σκέφτομαι απλά τους παίκτες. Είναι άνθρωποι και χρειάζονται μια ανάσα, ένα διάλειμμα, μια απόλαυση»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει δικαίωμα για τρεις αλλαγές. Γιατί δεν μπορούν να τις αυξήσουν σε τέσσερις, πέντε ή ακόμα και έξι; Θα ήταν ευκολότερο για όλους και θα έδινε περιθώρια στους προπονητές να δοκιμάσουν περισσότερα πράγματα πάνω σε θέματα τακτικής»

«Όλα θα ήταν καλύτερα. Χωρίς κάποια ελάφρυνση προς του πρωταγωνιστές αυτές οι αλλαγές είναι αδύνατον να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα. Θα τελειώνει η σεζόν, μετά από μια εβδομάδα θα ξεκινάει το Μουντιάλ και τρεις εβδομάδες αργότερα θα ταξιδεύουμε στη Κίνα, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία για την καλοκαιρινή προετοιμασία, αντιμετωπίζοντας τη Μίλαν, τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και μετά ακολουθεί η έναρξη της σεζόν με 11 μήνες φουλ αγωνιστικού ρυθμού με ενδιάμεσες υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός.