Υπάρχει κάτι θετικό, το αμυντικό δίδυμο

Κριτική δεκτή. Για όλους τους παίκτες και όλους τους προπονητές. Η ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων όμως για την Αγγλία, αφήνει και ένα θετικό μήνυμα. Αυτό που πληκτρολόγησαν οι Κέιχιλ και Σμόλινγκ. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Υπάρχει κάτι θετικό, το αμυντικό δίδυμο

Οι επιλογές του Ρόι Χότζον ήταν δεδομένο ότι θα περάσουν από... σκανάρισμα. Ακόμη και στο 20ο λεπτό του αγώνα με τη Ρωσία, η κριτική δεν άργησε να έρθει από τα Social Media.

Πόσω μάλλον όταν αποφάσισε να αλλάξει τους έξι από τους 11 παίκτες της βασικής του ομάδας, στο παιχνίδι που θα όριζε τη θέση που θα έπαιρνε στον όμιλο η Αγγλία.

Αυτό όμως που σχεδόν κανείς δεν θέλησε να δει, γιατί μόνο επίτηδες μπορείς να το κάνεις, είναι πως η Αγγλία διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα σε αυτό το τουρνουά.

Χωρίς να γίνεται σύγκριση ως προς τη γενική παρουσία, γιατί εύκολα κάποιος θα ισχυριστεί πως ο Χούμελς με οποιονδήποτε δίπλα του, συνθέτουν καλύτερο δίδυμο, Σμόλινγκ και Κέιχιλ, είχαν τόσο «ισχυρή» παρουσία στα μετόπισθεν που τολμώ να πω πως έβγαζε μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και από βαριά ονόματα του παρελθόντος.

Οι μη έχοντες εικόνα, θα σταθούν στο παραλίγο ολέθριο λάθος, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μακ, όμως όσοι παρακολούθησαν προσεκτικά τα τρία 90λεπτα των Άγγλων θα διαπίστωσαν πως Κέιχιλ και Σμόλινγκ λειτούργησαν υποδειγματικά.

Το κατάφεραν ακόμη και όταν τα άκρα τους άλλαξαν με τους Κλάιν και Μπέρτραντ να παίρνουν τις θέσεις τους ή όταν χρειάστηκαν να καλύπτουν και τον Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος κόντρα στην Ουαλία αγωνίστηκε ως winger και όχι ως πλάγιος μπακ.

Αν στους δύο προσθέσουμε το άψογο παιχνίδι του Ντάιερ, στην πρώτη πάσα και στο κοντρόλ του ρυθμού, τότε ο Χότζον έχει βρει μια «αγία-τριάδα» για να μπει στα νοκ-άουτ.