Άνοδος για Μπέρτον, νέος υποβιβασμός για Μπλάκπουλ

Το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Ντονκάστερ ήταν αρκετό για την Μπέρτον ώστε να της χαρίσει την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, την ώρα που η Μπλάκπουλ συνέχισε την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην τελευταία επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.



Άνοδος για Μπέρτον, νέος υποβιβασμός για Μπλάκπουλ

Με τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της Κυριακής, οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την τελευταία προνομιούχο θέση είναι οι Γουόλσολ, Μίλγουολ, Μπράντφορντ και Μπάρνσλεϊ (ζευγαρώνουν η πρώτη με την τελευταία και οι μεσαίες μεταξύ τους).

Όσον αφορά την Γουόλσολ έκανε το καθήκον της, επικρατώντας της Πορτ Βέιλ με το εμφατικό 5-0 εκτός έδρας, αλλά όπως προαναφέρθηκε ο βαθμός της Μπέρτον ήταν αρκετός για την ίδια, ενώ για την 6η θέση που ήταν εντελώς ανοιχτή, η Σκάνθροπ έμεινε τέσσερα γκολ μακριά για να προσπεράσει την «τυχερή» Σκάνθροπ στην ισοβαθμία παίρνοντας αμφότερες ακόμη ένα τρίποντο.

Εκτός από την Μπλάκπουλ, στην League Two θα ακολουθήσουν και οι (όπως ήταν γνωστό) Κόλτσεστερ-Κρου, αλλά και η Ντονκάστερ που για να μείνει ήθελε συνδυασμό του αποτελέσματος της Φλίτγουντ (που τελικά κέρδισε) και νίκη με 13 γκολ.

Τα αποτελέσματα της 46ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της League One:

Μπράντφορντ-Τσέστερφιλντ 2-0

Μπέρι-Σάουθεντ 3-2

Κόλτσεστερ-Ρότσντεϊλ 1-2

Ντονκάστερ-Μπέρτον 0-0

Φλίτγουντ-Κρου 2-0

Τίλιγχαμ-Μίλγουολ 1-2

Όλνταμ-Κόβεντρι 0-2

Πίτερμπρο-Μπλάκπουλ 5-1

Πορτ Βέιλ-Γουόλσολ 0-5

Σέφιλνυτ Γιουνάιτεντ-Σκάνθροπ 0-2

Σουίντον-Σριούσμπερι 3-0

Γουίγκαν-Μπάρνσλεϊ 1-4