Μέσι... x5!

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει και πάλι δική του, για πέμπτη φορά στην καριέρα του, τη «Χρυσή Μπάλα»! Έπειτα από δύο χρονιές, ο Αργεντινός σούπερ σταρ ξαναπαίρνει στα χέρια του το πολυτιμότερο ατομικό τρόπαιο, έχοντας αναδειχθεί ο κορυφαίος παγκοσμίος για το έτος 2015!  



Μέσι... x5!

Αυτός ο βραχύσωμος διάολος που δεν σταματάει να βρίσκει νέους τρόπους να σαγηνεύσει τη μπάλα...

Αυτός ο ποδοσφαιριστής που όταν βρεθείς μαζί του μέσα στο γήπεδο, σε κάνει ν' απορείς επειδή... βρίσκεται παντού. 

Αυτός που έχει σπάσει απίστευτα ρεκόρ και συνεχίζει μέχρι να μην αφήσει ούτε ένα! 

Αυτός που μέσα στο 2015 πανηγύρισε την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβισιόν, του Κυπέλλου Ισπανίας, του Τσάμπιονς Λιγκ, του Σούπερ Καπ Ευρώπης, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έχασε μονάχα το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το Κόπα Αμέρικα σε διεθνές επίπεδο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. 

Αυτός που έκανε... παπάδες στο πρώτο μισό του περασμένου έτους και στη φετινή σεζόν έλειψε για δύο μήνες αλλά ήταν... σαν να μην έλειψε ποτέ. 

Αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι που πλέον έχει κάνει πέντε τις «Χρυσές Μπάλες» στην ποδοσφαιρική του καριέρα! 

2009, 2010, 2011, 2012 και 2015 οι χρονιές που ο Αργεντινός πήρε σπίτι αυτό το χρυσό, λαμπερό και αξιοζήλευτο βραβειο. 

Κορυφαίος προπονητής για το έτος που έφυγε πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε ο Λουίς Ενρίκε που οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στις μεγάλες επιτυχίες, ενώ, για το γυναικείο ποδόσφαιρο, κορυφαία ήταν η Τζιλ Έλις, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ.

Κορυφαίο γκολ για το 2015 ψηφίστηκε τελικά αυτό του Βέντελ Λίρα με τη φανέλα της Γκοϊανέσια, με τον Λιονέλ Μέσι να ... χάνει σε αυτή την κατηγορία, ενώ, κορυφαία ποδοσφαιριστής είναι η Κάρλι Λόιντ, επίσης από τις ΗΠΑ.

Όσο για την κορυφαία 11άδα των ανδρών, θαυμάστε τους όλους στην παρακάτω φωτογραφία:

Δείτε άλλη μια φορά και το κορυφαίο γκολ για το 2015: