Ξεκίνησε η δίκη της...απελευθέρωσης

Η δίκη για να αποδειχθεί αν η πώληση της Λίβερπουλ στη NESV ήταν απόλυτα νόμιμη ή όχι, ξεκίνησε και το England365.gr σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.



Ξεκίνησε η δίκη της...απελευθέρωσης

13:25 Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, ενώ έξω απο τον χώρο του δικαστήριου βρίσκονται αρκετοί οπαδοί της Λίβερπουλ που με πανό εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους και ζητούν απο του Αμερικανούς να αποχωρήσουν απο την ομάδα.

13:35 Στην αγόρευση του ο δικηγόρος της Royal Bank of Scotland κατηγόρησε τους Χικς και Τζιλετ πως δρουν υπεροπτικά θέλοντας να επωφεληθούν της κατάστασης χάους που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Παράλληλα έκανε έκκληση στο δικαστήριο για την ανασύσταση ενός λειτουργικού διοικητικού συμβουλίου σήμερα.

13:38 Ο εκπρόσωπος των Αμερικανών  παραδέχθηκε πως οι πελάτες του παραβιάσαν την σύμβαση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανασυσταθεί το διοικητικό συμβούλιο πριν την Παρασκευή. 

13:55 Η RBS αποκάλυψε πως στην σύμβαση που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο υπήρχε σχετικός όρος (στην παράγραφο 3) στον οποίο γινόταν αναφορά στις αλλαγές της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου.  

14:16 O εκπρόσωπος του Χικς και του Τζιλετ υποστηρίζει πως παρουσιάζεται μια λανθασμένη εικόνα της κατάστασης. Οπως τονίζει οι Αμερικανοί δεν προσπαθούν να διατηρήσουν την ιδιοκτησία τους συλλόγου καθώς έχουν αποδεχθεί την πραγματικότητα πως σύντομα η παρουσία τους φτάνει στο τέλος. Ούτε προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην πώληση του συλλόγου, γιατί όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του έχουν αποδεχθεί το γεγονός οτι θα υπάρξει νέα ιδιοκτησία και δεν επιθυμούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία πώλησης στη NESV. Αυτό που δεν αποδέχονται οι Αμερικανοί είναι το γεγονός ότι δεν εξετάστηκαν και άλλες προσφορές, και αυτό σύμφωνα με τους νυν ιδιοκτήτες της ομάδας είναι παραβιάση της συμφωνίας απο την πλευρά των στελεχών του συλλόγου.

 14:36 H πλευρά των ιδιοκτητών υποστηρίζει πως στο τραπέζι υπήρχαν αρκετές προτάσεις και μάλιστα με καλύτερους όρους  απο την NESV, όμως τα διευθυντικά στελέχη επέλεξαν την αμερικανική εταιρεία. Αναφέρουν την πρόταση της εταιρείας Mill Financial, η οποία περιελάμβανε την αποπληρωμή όλων των χρεών και την επένδυση 100 εκατομμμυρίων για την κατασκευή νέου γηπέδου. Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει αποκτήσει ένα μέρος του ποσοστού του Τζιλετ, είχε κανονίσει συνάντηση με τον Μπρότον την περασμένη Πέμπτη όμως αυτή ακυρώθηκε. Ο εκπρόσωπος των Χικς και Τζιλετ ρωτά για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση

15:01 Επιπλέον ο δικηγόρος των ιδιοκτητών ενημερώνει το δικαστήριο πως απο το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου, οι πελάτες του δεν είχαν ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. 

15: 03 Αναφέρεται επίσης και η περίπτωση της εταιρείας Meriton (για λογαριασμό του Πίτερ Λιμ) η οποία απέστειλε την Παρασκευή επιστολή τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες ρωτώντας για την εξέλιξη της πρόταση της.

15:07 Διακόπτεται μέχρι τις 16:00 η εκδίκαση

16:30 Με έγγραφο του προς το δικαστήριο ο Τομ Χικς υποστηρίζει πως αυτός και ο συνέταιρος του αποκλείστηκαν απο τη διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Παραδέχεται οτι παραβιάσε σχετικό όρο για την πώληση του συλλόγου, αλλά κατηγόρησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πως πρώτοι αυτοί αθέτησαν τη συμφωνία.

16:46 Οι ιδιοκτήτες διαψευδουν τη διορία μέχρι την Παρασκευή και τονίζουν πως έχει ήδη συμφωνηθεί με την RBS οτι υπάρχει περιθώριο μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

16:57  Στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος του ΔΣ της Λίβερπουλ, επισημαίνει πως οι δυο άλλες προτάσεις ήταν "άστοχες". 

17:28 Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το ΔΣ υποστηρίζει πως οι ιδιοκτήτες γνώριζαν για την συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου ωστόσο οι ίδιοι επέλεξαν να μην εμφανιστούν και δεν αποκλείστηκαν όπως οι ίδιοι τόνισαν.

17:52 Ο εκπρόσωπος του ΔΣ εξηγεί πως ο Μπρότον και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου προσέγγισαν 130 πλευρές σχετικά με την πώληση του συλλόγου. Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η πρόταση της Meriton έγινε μετά απο εκείνη της NESV και πως η Mill Financial απαιτούσε αποκλειστικότητα, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της RBS.

18:04 O δικαστής τόνισε πως είναι "λίγο φιλόδοξο" για την υπόθεση να έχει διευθετηθεί μέχρι την Παρασκεύη, μετά απο σχετική ερώτηση του δικηγόρου του ΔΣ

18:25 O δικηγόρος που εκπροσωπεί την τράπεζα, διαψεύδει τον ισχυρισμό της πλευράς Χικς-Τζιλετ πως υπάρχει διορία πέραν της 15ης Οκτωβρίου. Μάλιστα τόνισε πως η τράπεζα είναι διατεθειμένη να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες  προκειμένου να προχωρήσει η πώληση. "Η RBS είναι ένας δανειστής ο οποίος δικαιούται να εισπράξει την Παρασεκευή 200 εκατομμύρια λίρες. Είναι λάθος των Χικς και Τζιλέτ να προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία" υπογράμμισε. 

18:45 H ετυμηγορία του δικαστή αναμένεται αύριο στις 12:30 (ώρα Ελλάδας)