Εφεση για Σουάρες

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης κατέθεσε έφεση για την τιμωρία του Λουίς Σουάρες και τώρα η ΦΙΦΑ θα επανεξετάσει τα στοιχεία πριν καταλήξει σε οριστική απόφαση.



Εφεση για Σουάρες

Κίνηση που χαρακτηρίζεται αναμενόμενη πραγματοποίησε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης, καταθέτοντας έφεση για την τιμωρία τους Λουίς Σουάρες από τη ΦΙΦΑ. Η ποινή που έχει επιβληθεί στον παίκτη της Λίβερπουλ, για το περιστατικό με τον Τζιόρτζιο Κελίνι, αφορά εννέα διεθνή παιχνίδια, αλλά του έχει απαγορευθεί και κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για τέσσερις μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει η ετυμηγορία της ΦΙΦΑ ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από πιθανή μεταγραφή του.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Κλαούντιο Σούλσερ, επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ΦΙΦΑ, που αρνήθηκε όμως να μπει στο «ζουμί» της όλης υπόθεσης, μια και όπως τόνισε οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Πάντως, υπεραμύνθηκε της αρχικής ποινής που επιβλήθηκε στον Σουάρες.

Ισως, βέβαια, η παραδοχή του ατοπήματος και η δημόσια συγγνώμη που ζήτησε προ ημερών ο 27χρονος επιθετικός να παίξει κάποιον μικρό ρόλο στο πως θα αντιμετωπίσει πλέον την υπόθεση η ΦΙΦΑ.