Στην αντεπίθεση ο Μπλάτερ

Έτοιμος να διεκδικήσει την επόμενη χρονιά την πέμπτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της FIFA, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος μίλησε παράλληλα και για μία… νέα Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.



Στην αντεπίθεση ο Μπλάτερ

Μπορεί τόσο ο πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκρέγκ Ντάικ, όπως και άλλοι ομόλογοί του, να πέταξαν πριν λίγες μέρες τα «πυρά» τους προς τον πρόεδρο της FIFA, Zεπ Μπλάτερ, κάτι που ωστόσο άφησε... ατάραχο τον 78χρονο, ο οποίος σημείωσε πως θα θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την επόμενη χρονιά.

Οι δηλώσεις του Μπλάτερ:

«Είχα να δεχθώ μία σειρά από χτυπήματα, αλλά αυτά που είδα και άκουσα κατά τη συνεδρίαση της ΦΙΦΑ ήταν το πιο ασεβής πράγμα που έχω βιώσει στη ζωή μου, στο γήπεδο και στο σπίτι μου»

« Ξέρω ότι η θητεία μου τελειώνει τον επόμενο χρόνο στις 29 Ιουνίου στη Ζυρίχη, αλλά η αποστολή μου δεν έχει τελειώσει»

«Και θα σας πω, μαζί θα χτίσουμε τη νέα ΦΙΦΑ. Έχουμε τα θεμέλια σήμερα. Το κονγκρέσο θα αποφασίσει ποιος θα οδηγήσει αυτό το μεγάλο θεσμικό όργανο προς τα εμπρός. Είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά μπορώ να σας πω πως είμαι έτοιμος να σας συνοδεύσω για το παιχνίδι, για τον κόσμο. Αλλά είναι απόφασή σας».