Οι λάθος χειρισμοί του Big Sam

Προπονητής ψυχολογίας, ο οποίος κατορθώνει σχετικά εύκολα στην καριέρα του μέχρι σήμερα να διατηρεί σταθερές τις ομάδες που έχει αναλάβει. Η φετινή σεζόν του Σαμ Αλαρντάις όμως είναι ήδη πιο δύσκολη από κάθε προηγούμενη, ίσως γιατί τον πήχη τον ανέβασε από μόνος του πάρα πολύ ψηλά. Το επόμενο σετ αγώνων της Γουέστ Χαμ, είναι ίσως και το πιο κρίσιμο ολόκληρης της χρονιάς.



Οι λάθος χειρισμοί του Big Sam

Ο Αντι Κάρολ σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Γουέστ Χαμ επιστρέφει ανά 15νθήμερο αλλά επίσης ανά 15νθήμερο δίνεται νέα αναβολή. Ο Άγγλος στράικερ, ο οποίος στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν έχει καταφέρει να κλωτσήσει μπάλα και αποτελεί το όπλο των «σφυριών» του οποίου η απουσία έχει επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλη.

Πάνω στις εκτιμήσεις των γιατρών πάτησε ο Αλαρντάις το καλοκαίρι και δεν πίεσε για την απόκτηση ενός φορ, παρά το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμη και δανεισμό του Ζερμέν  Ντεφό από την Τότεναμ. Η Γουέστ Χαμ διαθέτει τη χειρότερη επιθετική γραμμή μετά τις Σάντερλαντ και Κρίσταλ Πάλας και αν δεν ήταν τα τρία γκολ μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τότε σίγουρα η κακή αυτή πρωτιά θα της άνηκε. 

Τώρα, όσο και αν ο ίδιος παραδέχεται το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του, είναι αργά για να το διορθώσει. Μετά την περσινή θέση στη 10αδα, ο Αλαρντάις φούσκωσε σαν «παγώνι» κόντρα στην εμπειρία του. Η Γουέστ Χαμ μετράει ήδη όσες εντός έδρας ήττες δέχθηκε πέρυσι και ο λόγος είναι ότι απλά δεν μπορεί να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες. Εκτός, ο Μόρισον και οι υπόλοιποι μπορούν να τρέξουν και να χτυπήσουν όμως στο «Απτον Παρκ» τα πράγματα γίνονται δύσκολα. 

Η Γουέστ Χαμ θα ήταν η τελευταία ομάδα που θα ερχόταν στο μυαλό οποιουδήποτε για υποβιβασμό, όμως αυτή τη στιγμή είναι πάνω από τη γραμμή μόνο και μόνο λόγω της διαφοράς τερμάτων. Ο Αλαρντάις νιώθει την πίεση αλλά είναι αρκετά έμπειρος για να τη διαχειριστεί. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να βρει τη λύση εκ των έσω ώστε η ομάδα στα τρία από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της απέναντι σε Φούλαμ, Κρίσταλ Πάλας (εκτός) και Σάντερλαντ να πάρει τουλάχιστον επτά βαθμούς. Αν και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει χτίσει την ομάδα του, είναι πιθανότερο να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο «Ανφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ όπως για παράδειγμα έκανε και κόντρα στην Τότεναμ, παρά να επιβάλλει την κυριαρχία της απέναντι σε ομάδες που παλεύουν στα ίδια επίπεδα μαζί της.