Μετά τον Μπάσμπι, ο Μόγιες!

Το δεύτερο καλύτερο ποσοστό νικών στους οκτώ πρώτους αγώνες μετά τον Σερ Ματ Μπάσμπι έχει ο Ντέιβιντ Μόγιες στη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ. 



Μετά τον Μπάσμπι, ο Μόγιες!

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εβδομάδες του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» συνοδεύτηκαν από αρκετή μουρμούρα, ειδικότερα μετά την ήττα (4-1) από την συμπολίτισσα Σίτι, όμως οι αριθμοί αποτυπώνουν μια διαφορετική εικόνα.

Μόνο ο Σερ Ματ Μπάσμπι είχε καταφέρει να πετύχει καλύτερο ποσοστό νικών στα οκτώ πρώτα παιχνίδια ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968 είχε ποσοστό 75%,  με τον Μόγιες να ακολουθεί  με 63%, όσο και ο Φράνκ ο’Φάρελ που το είχε 1971 είχε γίνει ο μοναδικός μη Βρετανός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αν και είναι ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων», το ποσοστό του απέχει αρκετά από των παραπάνω συναδέλφων του.   Το ποσοστό νικών του Σερ Αλεξ στις οκτώ πρώτες αναμετρήσεις του έφτασε το 38%, όσο και οι δύο προκάτοχοι του Ρον Ατκινσον και Ντέιβ Σέξτον.

Τη λίστα συμπληρώνουν ο Γουίλφ ΜακΓκίνες με 25% και ο Τόμι Ντόχερτι με 13%.